Iaşi: Doi poliţişti de frontieră au fost achitaţi pentru complicitate la trafic de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Sorin Florin  Alupoaiei (30 de ani) şi Marius Mihai Pavel (31 de ani) au scăpat de pedeapsa cu închisoarea. Tribunalul Iaşi a decis ieri să-i achite pe cei doi pentru constituire unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni pentru că fapta nu există.

Subofiţerii au fost achitaţi şi pentru  complicitate la trafic de migranţi pentru că fapta nu a fost săvârşită de ei. Marius Mihai Pavel a scăpat şi de acuzaţiile de luare de mită deoarece magistraţii au considerat că fapta nu există.

Tribunalul Iaşi l-a achitat în acest caz şi pe Florin Gigi Gavrilescu (46 de ani), patronul unei firme de transport din Botoşani, pentru constituire unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni pentru că fapta nu există şi pentru trafic de migranţi pentru că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Decizia Tribunalului Iaşi nu este însă definitivă, ci poate fi atacată de procurorii DIICOT.

Potrivit rechizitoriului, cei doi poliţişti, care lucrau la Punctul de Trecere Sculeni, împreună cu Florin Gigi Gavrilescu, patronul unei firme de transport din Botoşani, au scos din ţară diferite persoane care nu aveau voie să părăsească România.

Citiţi şi:

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Botoşani a fost acuzat de trafic de persoane

Procurorii susţin încă că serviciile nu erau dezinteresate. Pentru fiecare persoană care ieşea prin Punctul de Trecere Sculeni agentul Marius Mihai Pavel primea între 800 şi 1.0000 de euro. Autoturismul cu cei care trebuiau să iasă din ţară ar fi ajuns la Sculeni doar atunci când agentul Pavel era de serviciu, iar ptronul firmei i-ar fi comunicat acestuia numărul maşinii şi numărul persoanelor.Procurorii susţin că Pavel alături de Alupoaie aplicau ştampilele de ieşire din ţară pe jumătate, fără ca numărul de operator al poliţistului care a verificat documentele să se vadă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite