Iaşi: Doctorul- deputat acuzat că a insultat un coleg a fost găsit nevinovat de Colegiul Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Ciuhodaru nu a fost sancţionat disciplinar după ce mai mulţi colegi s-au plâns că a avut un comportament jignitor la adresa unui medic de la Dispeceratul SMURD. În momentrul unei convorbiri telefonice din septembrie 2010 doctorul-deputat i-ar fi spus colegului său „dobitoc" şi „incompetent".

Comisia de Disciplină a constatat că medicul Tudor Ciuhodaru nu l-a insultat pe doctorul de la Dispeceratul SMURD. „Dialogul telefonic a avut un caracter retoric nevizând în mod direct  persoana interlocutorului, aşa cum rezultă din audierea înregistrării audio", se precizează în decizia Comisiei de Discipină. Mai mult, reprezentanţii Colegiului Medicilor arată că plângerea nu a fost depusă de doctorul care se presupune că a fost insultat, ci de medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD.

Citiţi şi:

Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru se luptă în instanţă cu Spitalul de Urgenţe după ce a insultat un coleg UPDATE

Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru se va lupta în instanţă cu Spitalul „Sf. Spiridon" după ce a insultat un coleg

Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru a fost sancţionat pe 25 ianuarie cu un avertisment scris de către conducerea Spitalului de Urgenţe „Sf. Ioan" pentru că ar fi jignit un medic de la Dispeceratul SMURD. În momentul unei convorbiri telefonice din 20 septembrie 2010 Ciuhodaru l-ar fi făcut pe medicul Stoica „dobitoc" şi „incompetent".  Doctorul-deputat a contestat în instanţă această sancţiune arătând că reprezentanţii spitalului nu erau competenţi în acest caz, iar hotărârea luată este nulă.

Tudor Ciuhodaru arată că potrivit Codului de Deontologie Medicală dacă există neînţelegeri între medici aceştia trebuie să le remedieze, iar dacă acest lucru nu dă rezultate cel lezat se poate adresa Colegiului Medicilor. „Dacă medicul de gardă s-a considerat jignit în urma convorbirii telefonice avea obligaţia de a sesiza Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor şi nu DSP Iaşi. Dealtfel nu înţelegem de ce a fost sesizat DSP Iaşi în condiţiile în care aceasta nu are atribuţii de sancţionare privind comportamentul şi activitatea profesională a medicului", susţine Ciuhodaru, în plângerea adresată Tribunalului.

Pe 13 ianuarie 2011 medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD  a sesizat în acest caz şi Colegiul Judeţean al Medicilor din Iaşi. Plângerea a fost susţinută şi de alte 37 de semnături ale unor cadre medicale care ar fi fost jignite de Ciuhodaru.

„Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor a constatat în mod corect faptul că doctorul Tudor Ciuhodaru nu se face vinovat de comportament nedeontologicc, drept pentru care plângerea formulată de doamna doctor Diana Cimpoeşu a fost respinsă ca neîntemeiată", a declarat Florin Calistru, avocatul lui Tudor Ciuhodaru.

Citiţi şi:

Iaşi: Doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat aproape 30.000 de lei prin semnarea de pontaje false (UPDATE) VEZI FACSIMILE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite