Iaşi: Diguri construite de mântuială împotriva inundaţiilor pe râul Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei inspecţii, autorităţile au ajuns la concluzia că lucrările de supraînălţare a digurile de protecţie împotriva inundaţiilor de pe Prut au fost executate în bătaie de joc.

Digul care a salvat Galaţiul de inundaţii, premiat la Iaşi

Drept urmare, prefectul Dragomir Tomaşeschi va înfiinţa o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Prefecturii şi ai Apelor Române pentru a verifica modul în care au fost executate lucrările de construire a digurilor pe Prut.

Barajul din Lunca Paşcani, nefinalizat după 26 de ani de lucrări

„Am fost într-o vizită scurtă şi diferenţele sunt semnificative între proiectul tehnic şi situaţia din teren. Digul de pe Prut, între Sculeni şi Golăeşti ar trebui să aibă o lăţime de patru metri şi nu de doi metri“, a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.

În 2008, firma ieşeană Com Beton a primit fără licitaţie de la Direcţia Apelor Prut un contract de 3 milioane de lei pentru supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Prut în zona Sculeni. Deşi a încasat toată suma oferită prin contract, se pare că firma a realizat lucrările pe jumătate, folosind cantităţi mult mai mici de materiale decât cele trecute în proiectul tehnic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite