Iaşi: 15.000 de metri pătraţi de teren agricol din Cotnari, scoşi din circuit pentru a se construi vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare suprafaţă de teren a fost scoasă în luna aprilie din circuitul agricol în comuna Cotnari, unde Oficiul de Cadastru a eliberat un singur aviz pentru suprafaţa de 15.000 de metri pătraţi.

În luna aprilie, cele mai multe suprafeţe de teren au fost scoase definitiv din circuitul agricol în Miroslava unde OCPI a eliberat 22 de avize pentru suprafaţa de 11.047 mp, în municipiul Iaşi unde s-au obţinut 18 avize pentru 14237 mp, comuna Rediu cu 9 avize pentru 2483 mp.

În luna aprilie se observă o intensificare a activităţii de fond funciar în această perioadă fiind solicitate 101 avize în vederea scoaterii definitive din circuitul agricol a unei suprafeţe de teren de peste 6 ha“, a afirmat Narciza Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru din Iaşi.

Citeşte şi:

Moldovenii care locuiesc în vile-palat


Spaţiile de birouri, scumpe şi fără clienţi

Piaţa locuinţelor noi a încremenit

În primele 4 luni, cele mai multe avize au fost eliberate pentru comuna Miroslava- 82 avize pentru suprafaţa de 2,7 ha,  municipiul Iaşi-61 de avize pentru suprafaţa de 2,86 ha. Suprafaţa medie solicitată a fi scoasă din circuitul agricol de către o persoană a fost de 370 mp.

În primele 4 luni ale anului, ieşenii au scos din circuitul agricol suprafaţa de 12,4 ha pentru care Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a eliberat 337 de avize", a afirmat Narciza Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite