GALERIE FOTO Munţi de gunoaie şi cadavre de animale la câţiva paşi de cel mai mare centru expoziţional din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste drum de cel mai important şi mai mare centru expoziţional din regiune se întinde o groapă de gunoi ilegală. Locuitorii din zonă nu pot respira în perioadele calde din cauza mirosului insuportabil emanat de munţii de gunoaie care se înalţă pe o zonă unde, în anii trecuţi, familiile ieşeau la plajă sau la „iarbă verde".

Munţii de deşeuri s-au ridicat fără ca autorităţile să se implice în curăţarea zonei. La câţiva metri peste drum de Centrul Expoziţional Moldova, clădire care găzduieşte unele dintre cele mai importante evenimente expoziţionale din regiune aerul este irespirabil pe timpul verii. Deşeuri de pe şantierele de construcţii, saci cu deşeuri menajere, anvelope uzate, sticle şi moloz sunt descărcate şi aruncate sistematic de camioanele care trec prin zonă sau de locuitorii cărora le este peste mână să folosească recipientele pentru gunoi.

„Ţin minte că prin 1994, când m-am mutat aici, zona era verde, curată. Ieşeai la plajă cu cearceaful alb şi nu se murdărea. La un moment dat ştiu că venea aici şi Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean. Bine, pe atunci era doar un tânăr care voia şi el să se relaxeze", spune Nicu, un locatar din zonă.


Daţi CLICK pe colaj pentru imagini cu munţii de gunoaie!


image

Pe locul unde altă dată se întindeau prosoapele la soare, acum tronează munţii de gunoaie. Din acest motiv nici cei care vin dinspre comuna Miroslava spre Iaşi nu au pe unde trece. Descurăreţi, aceştia au făcut o gaură într-unul dintre gardurile unui teren privat şi, cu acceptul proprietarului, au improvizat o scară din bucăţi de piatră pe care urcă zilnic spre civilizaţie. „Noroc că i-a lăsat proprietarul de aici să treacă pe terenul lui. Altfel trebuiau să ocolească foarte mult", spune Nicu.


Daţi CLICK pe imagini pentru cea de-a doua fotogalerie!

image

Proprietatea terenului pe care se depozitează gunoaiele este, însă, o necunoscută. „Mai mulţi proprietari de aici am făcut o plângere la Primăria Municipiului Iaşi. Aceştia ne-au spus că zona aparţine de comuna Miroslava. Primarul din Miroslava spune că terenul este proprietate privată. Nimeni nu-şi asumă proprietatea terenului şi nimeni nu vine să ne scape de mizeria de aici. Este, mai încolo şi un lac. Acolo vara sunt hoituri de animale aruncate, saci de gunoi... nu poţi respira de miros", explică ieşeanul.

CITEŞTE ŞI:

Primăria umple Iaşiul cu un model nou de coş pentru gunoi. Iată cum arată!

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite