"Fraţii" din Jilin au întors vizita şefilor judeţeni ieşeni. Află ce promisiuni au făcut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita delegaţiei chineze la Iaşi
Vizita delegaţiei chineze la Iaşi

O delegaţie din partea Congresului provinciei chineze Jilin se află în aceste zile la Iaşi. Vizita vine după ce conducerea Consiliului Judeţean Iaşi a participat la cea de-a VIII-a ediţie a Expoziţiei Comerciale şi de Investiţii Asia de Nord-Est din Changchun, capitala provinciei chineze.

În cadrul întâlnirii de vineri, şefii CJ Iaşi au propus provinciei înfrăţite organizarea unor târguri de business în cele două localităţi din România şi China.

 "Le-am expus invitaţilor noştri proiectul «Iaşi, oraş academic» şi le-am propus o colaborare între universităţile din Changchun şi cele din Iaşi, ţinând cont că şi oraşul Changchun este oraş universitar. Totodată, am oferit informaţii părţii chineze despre sectorul IT şi despre potenţialul sectorului agricol din judeţul Iaşi. Le-am adresat invitaţilor din China o propunere concretă de  a organiza Iaşi-Jilin Business Days, o expoziţie anuală permanentă, organizată într-un an în Iaşi, iar în următorul an în Jilin. Ar fi un eveniment în care oamenii de afaceri din cele două regiuni să ia contact şi să încheie parteneriate comerciale“, a anunţat şeful CJ Iaşi.

Cât a scos de la buget vizita delegaţiei conduse de Cristian Adomniţei în China

Liderul delegaţiei chineze, Wang Yunxiu, secretarul Comitetului Permanent al Congresului Popular Naţional din Provincia Jilin, s-a arătat încântat de propunerea şefilor ieşeni, dar nu s-a anunţat nimic concret legat de prima ediţie a Iaşi-Jilin Business Days. Delegaţia chineză a vizitat vineri şi târgurile cu specific agricol de la Centrul Expoziţional "Moldova" şi s-a arătat interesată de Fortus. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite