FOTO-VIDEO PSD Iaşi adună „straiele albe“ pentru mitingul din Capitală. Peste 5.000 de persoane au plecat spre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpatizanţii PSD din Iaşi s-au strâns în această dimineaţă în faţa Centrului Expoziţional Moldova, o clădire-fantomă de la marginea oraşului, pentru a se îmbarca în autocare spre Bucureşti.

Zeci de oamenii îmbrăcaţi în cămăşi sau tricouri albe ponosite, cu sacoşe în mâini, au început să vină din zonele limitrofe ale Iaşiului pentru a porni încolonaţi spre Capitală.

Liderii PSD din mediul rural fac „prezenţa“ şi numără oamenii cu care au venit în faţa  Centrului Expoziţional Moldova, o clădire deţinută de Consiliul Judeţean Iaşi care stă abandonată.

Tot acolo a ajuns şi şeful judeţului, Maricel Popa, îmbrăcat într-o cămaşă albă cu motive populare.

„Vrem transparenţă. Sunt abuzuri în justiţie. Eu mă întreb cine răspunde pentru oamenii care stau în închisoare degeaba? Pentru acest miting, de la Iaşi vor pleca în jur de 5.400 de simpatizanţi şi membri PSD. Nimeni nu a fost forţat să meargă la miting. Se pleacă din trei puncte: Iaşi, Răducăneni şi Paşcani. Va fi şi un tren care pleacă de la gară“, a declarat Maricel Popa.

Imagine indisponibilă

Şeful CJ Iaşi a fost pus sub acuzare de procuorii DNA, în 2017, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-o anchetă privind încredinţarea unor contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene.

Printre ei este şi deputatul PSD Camelia Gavrilă, fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Codul vestimentar al mitingului PSD nu a fost respectat de senatorul PSD Iaşi, Victorel Lupu, prezent şi el în faţa Centrului Expoziţional.

Imagine indisponibilă

Autocarele sunt încărcate cu apă şi mâncare, puse la dispoziţie de organizatori. Potrivit oficialilor PSD Iaşi, din judeţ vor porni spre Bucureşti în jur de 5.000 de persoane. În jur de 10% dintre aceştia vor pleca din municipiul Iaşi.

Un tânăr care a plecat din Iaşi spre Bucureşti a spus că pleacă pentru „recreere“ şi că se aşteaptă să fie plătit.

*Sursa VIDEO IaşiTVLife

Imagine indisponibilă

O parte dintre ei au urcat într-un tren cu destinaţia Bucureşti. Garnitura care are locomotiva pictată în tricolor va trece prin Bacău pentru a aduna şi alţi simpatizanţi PSD.

Pe geamurile vagoanelor au fost lipite afişe cu mesajele ”Vă rugăm să ne scuzaţi, nu vorbim cât ascultaţi” şi ”Mai mulţi bani în buzunare, nu erori judiciare”.

Cei care au urcat în tren au primit steaguri şi banere cu aceleaşi mesaje ca pe geamurile garniturii.

Imagine indisponibilă

Oamenii vor lua parte la mitingul anunţat de social-democraţi în Piaţa Victoriei, de la ora 20.00.

*Sursa VIDEO Facebook George Taranu

Reprezentanţi ai grupului civic „Împreună pentru A8“ s-au aflat peste drum de Centrul Expoziţional Moldova afişând mesajul „Vrem echitate pentru Moldova“, dar şi în Gara Mare. La mijlocul lunii mai, marşul care a pornit din Moldova spre Bucureşti pentru a cere guvernanţilor realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş nu a fost lăsat să intre în Bucureşti.

* FOTO Facebook Andreea Luca, George Taranu şi PSD Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite