FOTO Poveste cu final fericit în cazul micului pictor invitat să expună la Washington. Cititorii "Adevărul" îl ajută pe copil să îşi ducă visul mai departe

0
0
David Alexandru are 8 ani şi este unul dintre cei mai talentaţi copii din Iaşi FOTO Ionuţ Benea
David Alexandru are 8 ani şi este unul dintre cei mai talentaţi copii din Iaşi FOTO Ionuţ Benea

Viaţa lui David Alexandru (8 ani), invitat să expună în aprilie la Washington, s-a schimbat după ce “Adevărul” i-a publicat povestea. Originar dintr-o familie obişnuită de ieşeni, copilul a primit ajutor din partea unui om de afaceri din Târgu Jiu pentru materialele necesare şi pentru orele de pictură.

Mai multe persoane au pus umărul la propulsarea talentatului copil de la Iaşi al cărui palmares, la doar 8 ani, a ajuns la 10 premii internaţionale, 3 diplome de excelenţă, o distincţie şi 16 naţionale în domeniu. Mare parte din aceste distincţii a fost acordată ulterior publicării materialului din “Adevărul”.

Tot în urma publicării materialului, un om de afaceri din Târgu Jiu l-a contactat pe David oferindu-se să îl ajute financiar pentru a-şi fructifica talentul. Astfel, bărbatul l-a ajutat financiar pe elev pentru a-şi cumpăra tot ce-i trebuie pentru a picta dar şi pentru a începe, în perioada următoare, ore de pictură.

david

“Am tot ce trebuie , am pensule şi culori performante, pot trimite lucrări la concursuri în orice parte a lumii  

doresc, nu mai bat la porţi ferecate, dar, mai presus de acestea am caţiva oameni minunaţi care cred în mine, în harul meu, care mă susţin necondiţionat”, a spus David pentru “Adevărul”.

Acesta a enumerat mai multe persoane care l-au ajutat să se propulseze în lumea artei de la o vârstă atât de fragedă. Printre acestea, Carmen Chiorcea, directoare a Centrului de Promovare a Iaşului, renumitul pictor Dan Cumpătă, cel care îl ajută să ajungă la Washintogn, precum şi pe omul de afaceri din Târgu Jiu cu ajutorul căruia acum are toate condiţiile de a face performanţă, Viorel David.

“Voi începe să studiez în particular în curând, lucru pe care îl aştept de anul trecut şi care e posibil datorită domnului Viorel David de la Târgu Jiu. Abia aştept să primesc sfaturile maestrului Dan Cumpătă legate de expoziţia din aprilie de la Wasington. Am în faţă două expoziţii foarte importante pentru mine, cea din aprilie de la Wasington şi cea de pe 1 iunie de la Muzeul Unirii din Iaşi”, a mai spus micul pictor.

david

Acesta a mai adăugat că, în perioada următoare, îşi doreşte să finalizeze un proiect de ilustrare a unei cărţi pentru copii. “David îşi doreşte foarte mult să o întâlnească pe Majestatea Sa Principesa Margareta pentru a-i dărui un tablou. David asociază familia regală de istorie şi, cum adoră istoria, i se pare frumos să o întâlnească pe minunata şi distinsa noastră”, a spus şi Valerica Alexandru, mama micului pictor.

david

Citeşte şi: 

FOTO Micul David de la Iaşi are şansa să cucerească SUA cu picturile sale. La doar opt ani, copilul va expune în Washington

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite