FOTO Goana după pomul de Crăciun. Comercianţii şi-au desfăcut marfa în pieţele şi supermarketurile din Iaşi, cu preţuri care variază între 1 şi 400 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de ieşeni au pornit în căutarea bradului ideal pentru Crăciun. Comercianţii au o ofertă variată, cu brazi autohtoni, de import sau artificiali, la preţuri accesibile.

Zeci de comercianţi de brazi de Crăciun îşi prezintă oferta în pieţele din Nicolina, Alexandru cel Bun sau la Hala Centrală. Cei mai căutaţi, spun vânzătorii, sunt pomii naturali cu înălţimi între 1,60 şi 1,80 metri, care costă între 50 şi 80 de lei.

Ieşenii cu dare de mână aleg aleg brazi înalţi de 3,5-4 metri, care se vând la preţuri de 250-300 de lei, dar pot ajunge şi până la 400 de lei. Cumpărătorii care ţin la preţ pot negocia cu vânzătorii şi pot obţine o reducere de 10-25 de lei, însă doar după negocieri intense.

Cei care-şi doresc doar un simbol al Crăciunului în case pot cumpăra coroniţe de brad împletite care costă între 6 şi 10 lei. O simplă crenguţă de brad se vinde cu minim 1 leu, dar poate ajunge până la 10-12 lei.

Majoritatea pomilor de Crăciun aduşi anul acesta în pieţele din Iaşi provin din import, spun comercianţii, din pepiniere aflate în zonele Maramureşului sau ale Sucevei.

Brazi de vânzare se găsesc şi în toate centrele comerciale mari din Iaşi, precum şi în multe magazine de cartier. Supermarketurile vând doar pomi proveniţi din pepiniere, tăiaţi la vârsta de 8-10 ani. Preţurile de vânzare sunt similare cu cele practicate de comercianţii din pieţe.

De asemenea, ieşenii care optează pentru varianta eco pot cumpăra brazi artificiali din majoritatea supermarketurilor din oraş, la preţuri cuprinse între 25 şi 200 de lei, în funcţie de dimensiuni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite