FOTO Fostul procuror Ioan Ciofu, condamnat la închisoare UPDATE

0
0
Ioan Ciofu, fost procuror
Ioan Ciofu, fost procuror

Magistraţii au decis marţi seară să-l condamne pe fostul procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Ora 11.05: Omul de afaceri Adrian Porumboiu, care a fost vizat de ancheta în care Ioan Ciofu ar fi luat şpagă, spune că a fost anunţat de denunţător că i se înscenează un dosar. DETALII AICI

Ora 10.12"Justiţia de la miezul nopţii nu poate fi atacată decât cu recurs. Nu ştiu când au avut judecătorii timp să delibereze pentru că dezbaterile s-au finalizat la ora 21.00", a declarat George Stancov, avocatul lui Ioan Ciofu.

Procesul fostului procuror Ioan Ciofu şi a Maricicăi Ioviţă s-a terminat marţi seară. După trei ore de deliberări magistraţii au dat sentinţa.

Vila fostului procuror Ioan Ciofu

Ora 8.40 Alături de Ioan Ciofu a mai fost condamnată şi Maricica Ioviţă la doi ani de închisoare cu executare. Aceasta a fost acuzată că i-a dat bani fostului procuror pentru a-l învinui pe omul de afaceri Adrian Porumboiu de infracţiuni economice.

Ţepara UE Magda Ţepoi, cinci ani de închisoare

Potrivit procurorilor DNA, în perioada mai-august 2006, Ioan Ciofu, în calitate de procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar fi pretins şi primit de la Ioviţă bani şi bilete de avion pentru oraşe din Europa şi Asia pe numele rudelor în valoare de aproape 10.000 de euro.

Procurorii DNA au susţinut că în schimbul banilor, procurorul Ciofu ar fi trebuit să instrumenteze părtinitor un dosar pena pe numele omului de afaceri Adrian Porumboiu. Acesta era principalul concurent al Maricicai Ioviţă de pe pe piaţa pâinii şi cerealelor din Vaslui.

Ioviţă şi Ciofu au fost arestaţi în 2006, dar eliberaţi la scurt timp având interdicţia de a nu părăsi ţara. Pe 25 ianuarie 2007 Ioan Ciofu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Maricica Ioviţă pentru dare de mită.

În faţa anchetatorilor, vasluianca Maricica Ioviţă a declarat că i-a dat bani lui Ioan Ciofu pentru că soţia acestuia era grav bolnavă.

În dosarul de corupţie, Ciofu a fost condamnat marţi, 27 martie, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, iar Ioviţă la doi ani de închisoare cu executare. Decizia dată de completul format din judecătorii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru poate fi atacată cu recurs.

Ioan Ciofu este cunoscut la Iaşi ca unul dintre cei mai buni criminalişti. Acesta a instrumentat dosarul lui Constantin Tuluc, "copilul asasin" care în 1997 şi-a ucis prietenul. De asemenea, Ciofu i-a trimis în judecată pe asasinii  liderului sindical de la "Tepro", Virgil Săhleanu. Procurorul a lucrat în apoi în cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie (în prezent Direcţia Naţională Anticorupţie),  iar ulterior la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  În prezen Ioan Ciofu este avocat în Baroul Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite