FOTO Cum a fost la prima ediţie a festivalului Afterhills, de la Iaşi. Zeci de mii de participanţi în trei zile de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o primă zi ce a stat sub semnul a două furtuni violente, care au anulat majoritatea concertelor şi au oprit cântarea celor de la Morcheeba, mobilizarea festivalierilor a fost exemplară. Astfel, weekend-ul a fost dedicat distracţiei şi concertelor cu artişti de top care au pus astfel Iaşiul pe harta marilor festivaluri  din ţară.

În jur de 30.000 de participanţi au fost la prima ediţie a festivalului După o primă zi în care furtuni violente au distrus corturi şi au anulat cele mai multe concerte, sâmbătă şi duminică ieşenii, dar nu numai, s-au „mutat“ în oraşul distracţiei amenajat la Miroslava, o localitate de la periferia oraşului.

Atracţia serii de sâmbătă a fost recitalul lui John Newman, care mai bine de o oră şi jumătate a mobilizat mii de festivalieri. Artistul britanic a mulţumit românilor pentru o seară de neuitat. „Mergem în turnee şi avem impresia că tot timpul e la fel, dar în seara asta voi ne-aţi făcut să ne simţim minunat. Mulţumim, România!“, a transmis artistul în timpul spectacolului. Show-ul acestuia s-a încheiat aproape de miezul nopţii cu un foc de artificii, dar distracţia a continuat până în zori.

Duminică, de la 23.00, a început spectacolul unui alt artist aşteptat la Iaşi, ATB. Festivalierii s-au bucurat de melodiile sale cunoscute alături de spectacolul de lumini. „Iaşiul creşte. Multă muncă. Pasiune. Dedicare. Experienţă de neuitat. Muncă, muncă &muncă. Asta am văzut la Afterhills“, a fost unul dintre miile de mesaje ale festivalierilor, postate pe reţelele de socializare din care nu a lipsit #afterhills. Şi artiştii români care au urcat pe scena principală şi-au arătat încântarea: „Nu avem cuvinte pentru cât de bine am fost primiţi la Afterhills. Mulţumim mult, Iaşiule :)“, a fost mesajul postat pe contul lui Tudor Chirilă, care alături de trupa sa, Vama, a cântat duminică în festival.

Participanţii la festival, veniţi din toate judeţele Moldovei, dar şi din sudul ţării ori din străinătate, au apreciat în mod deosebit scena special creată pentru Afterhills, cu o lungime de 70 de metri, dar şi spaţiile de joacă pentru cei mici şi zonele de relaxare. Totodată, a fost lăudat sistemul de plată, cu cardul reîncărcabil, dar şi implicarea voluntarilor. Printre minusuri au fost punctate locurile de parcare şi accesibilitatea redusă la acestea, dar şi preţurile ridicate pentru mâncare şi băutură.

Bugetul festivalului anunţat de organizatori a fost de circa două milioane de euro, iar aceştia speră ca evenimentul să devină profitabil de la ediţiile viitoare.

Citeşte şi:

VIDEO Detalii din culisele unui festival cu un buget de două milioane de euro şi o scenă cât un teren de fotbal

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite