Fiţuică de propagandă PSD: „Monica Macovei votează Victor Ponta în turul 2” Reacţia fostului candidat: „O să-l votez pe Ponta atunci când o zbura porcul”

0
0
Articolul fals publicat în fiţuica de propagandă a PSD FOTO Facebook
Articolul fals publicat în fiţuica de propagandă a PSD FOTO Facebook

O fotografie a unui articol fals publicat într-un ziar de propagandă al PSD, distribuit pe raza judeţelor din Moldova, este distribuită intens pe Facebook. Articolul promovează falsa informaţie potrivit căreia Monica Macovei l-ar susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

Un ziar de propagandă distribuit de PSD pe raza judeţelor din Moldova conţine o informaţie falsă, publicată în interes diversionist de către stafful de campanie al candidatului Victor Ponta. Potrivit unui articol inserat în fiţuică, Monica Macovei l-ar vota pe Victor Ponta în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Titlul articolului este „Exclusiv: Monica Macovei votează Victor Ponta în turul 2". 

Reacţia Monicăi Macovei, fost candidat independent la prezidenţiale, nu a întârziat să apară după ce actul de dezinformare a fost sesizat în presa naţională. „Ponta minte de îngheaţă apele: PSD împarte pliante în care anunţă că eu, Monica Macovei, l-aş vota pe Ponta. A început la Iaşi, în fieful PSD - Nichita, unde am luat un scor foarte bun”, a transmis Macovei pe profilul ei de Facebook.

„O să-l votez pe Ponta atunci când o zbura porcul, iar Hrebenciuc o să devină om cinstit. Adică, niciodată.” Monica Macovei

De altfel, ea şi-a declarat public susţinerea pentru Klaus Iohannis la câteva zile după desfăşurarea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

După distribuirea intensă pe Facebook a capturii articolului, liderii ACL Iaşi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de manevra murdară de campanie a PSD.

„Campania electorală nu înseamnă minciunile pe care voi le vindeţi românilor. Aşa se manifestă disperarea în goana după voturi pentru voi? Cum vă permiteţi să târâţi numele unor foşti candidaţi care s-au declarat clături de Klaus Iohannis în ideea că veţi mai atrage câteva sufragii? Ghinion, domnilor! Căci votanţii Monicăi Monica Luisa Macovei nu sunt inepţi aşa cum îi consideraţi voi, psd-iştilor, pe români, ci au discernămând şi capacitatea de a înţelege cât de josnice caractere sunteţi prin acţiunile întreprinse şi materialele de campanie promovate!", a postat Costel Alexe, lider PNL Iaşi, pe pagina personală de Facebook.

Monica Macovei dezinformare PSD FOTO facebook.com/sabin.gherman

În articolul „Exclusiv: Monica Macovei votează Victor Ponta în turul 2", falsa susţinere este motivată astfel:

„Pentru că Victor Ponta susţine că:
1. Nu trebuie să ai alt stăpân decât cetăţeanul.
2. Nu trebuie să trădezi interesul naţional.
3. Nu trebuie să ataci instituţiile statului.
4. Nu trebuie să furi şi să risipeşti banii statului.
5. Nu trebuie să minţi, să calomniezi sau să mituieşti.
6. Trebuie să îţi educi copiii. 
7. Trebuie să îţi respecţie părinţii şi să îţi ajuţi semenii.
8. Trebuie să cultivi solul şi să protejezi natura.
9. Trebuie să-ţi respecţi identitatea, valorile şi trecutul ca să ai un viitor.”

 

Mai puteţi citi:

Deputatul-zvastică Sorin Iacoban, expert PSD în vot multiplu şi şef peste Federaţia Română de Şah, deşi abia mută piesele

Alegeri prezidenţiale 2014. Cerinţele Monicăi Macovei pentru a-l susţine pe Iohannis în turul II

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite