Fii vocea copilului tău! Spune-ţi părerea despre „educatoarele Kung Fu“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul „Adevărul" a prezentat săptămâna aceasta două cazuri de copii agresaţi chiar de educatoarele care ar trebui să îi îndrume în primii ani de viaţă.

Acum ai ŞI TU ocazia să-ţi spui părerea despre siguranţa copiilor din sistemul naţional de educaţie. În special copiii de vârstă preşcolară sunt «victimele» ideale ale „educatoarelor Kung Fu". Sunt mici, nu pot riposta şi, mai mult, nu pot spune nimănui ce le face „Doamna". Fii vocea copilului tău şi a celor din jur! Nu ascunde ce se întâmplă în grădiniţele şi şcolile din Iaşi şi spune liber numai pe iasi.adevarul.ro!

Reacţiile cititorilor, atât pe pagina de web a ziarului, cât şi pe reţeaua de socializare Facebook nu s-au lăsat aşteptate după publicarea celor două cazuri. Imaginile filmate cu micuţul lovit de educatoare de la grădiniţa privată Angel Kids i-au impresionat cel mai tare pe ieşeni, iar povestea mamei care a trebuit ca timp de trei luni să-şi asculte copilul plângând nu va rămâne, cu siguranţă, neascultată.

Primul caz prezentat de „Adevărul" de Iaşi ar fi rămas muşamalizat dacă un ieşean nu ar fi încărcat pe site-ul YouTube un film cu micuţul bătut. Chiar dacă reacţia iniţială a reprezentanţilor grădiniţei a fost una de negare, ulterior, aceştia au recunoscut. „Incidentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. A fost raportat şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi în acest caz au fost luate măsuri administrative. I-a fost redus salariul cu 30% pe o perioadă de trei luni. Doamna care a atenţionat copilul era directoare în acel moment. În prezent, ea este doar educatoare în cadrul grădiniţei noastre", a explicat Cristian Vasu, administratorul de la Angel Kids.

Citeşte aici mai multe detalii despre acest caz şi vezi imagini cu copilul lovit!

Cel de-al doilea caz, al surorilor lovite la grădiniţă, a fost prezentat chiar astăzi, 2 februarie, de cotidianul „Adevărul" de Iaşi. Ana Maria Ciofu este mama fetiţelor care refuză să tacă. Aceasta le-a acţionat chiar în instanţă pe cele două educatoare care i-au agresat fetele. Sfătuită de un apropiat, ieşeanca i-a dat celei mai mici dintre fetiţe un dispozitiv de înregistrare, pe care micuţa l-a purtat timp de aproape trei luni la ea, la grădiniţă. „Din septembrie până în decembrie mi-am înregistrat zi de zi fetiţa cum plânge şi strigă «Mami meu! Vreau la mami meu!». Se auzea cum educatoarea ţipă la copil şi o înjură. Cealaltă fetiţă, Diana, mi-a povestit în ianuarie anul trecut că şi educatoarea ei o bate. Mi-a spus cum o ia de păr, o învârte şi nu o lasă să bea apă. Ea are probleme grave cu rinichii şi chiar are nevoie de apă", spune Ana Maria Ciofu.

Citeşte aici detalii despre cel de-al doilea caz prezentat de „Adevărul" de Iaşi!

Cititorii au solidarizat cu aceste două cazuri. „Educatoarea Kung Fu". Astfel este caracterizat de către cititorul nostru, Ioan Ursu, cadrul didactic care a lovit cele două fetiţe din ultimul caz prezentat.

„Îmi pare extraordinar de rău pentru această ţară, o ţară pe care o iubesc enorm. Am avut nenumărate ocazii să plec să rămân în altă ţară, dar nu pot. Acum momentan este linişte în clasă, mai avem un an şi sper să nu revină diriginta. Sunt un om educat şi cu bun simţ, dar vă spun sincer că eu cred că o să o bat pe această dirigintă într-un final. Mai este şi o profesoară de engleză cam de aceeaşi factură. Poate vă întrebaţi ce măsuri am luat? Am anunţat directoarea, am anunţat psihologul şcolii şi rezultatul a fost scăderea notei la purtare a copilului meu şi a tuturor băieţilor din clasa lui", spune Ştefania Barbor pe iasi.adevarul.ro.

„Am şi eu un băieţel mic şi dacă l-aş vedea aşa chircit de frică nu cred că aş răspunde de faptele mele", spune un alt cititor pe iasi.adevarul.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite