Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) de la Luceafărul a primit titulatura de festival european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) a devenit membru al platformei Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE).

Asociaţia Europeană a Festivalurilor (EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe) a acordat Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr Iaşi (FITPTI), organizat de Teatrul "Luceafărul", titulatura de "festival european". 

Organizatorii  Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) au aplicat anul trecut la această „etichetă“, trimiţând documentaţia necesară unui juriu format din experţi internaţionali în domeniu.

Includerea festivalului de la Iaşi în platforma Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE), o reţea cu reprezentanţi din 31 de ţări europene, presupune apariţia în ghidul acesteia şi preluarea logo-ului  ascociaţiei, recunoaşterea "înaltului nivel teatral al evenimentului".

„Juriul european alcătuit din experţi internaţionali  a evaluat evenimentul conform unei grile cu criterii valorice şi l-a  apreciat demn de o asemenea titulatură. FITPTI este de-acum membru al platformei EFFE, o reţea a evenimentelor de gen cu calitate artistică“, precizează Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul“.

După cum se menţionează în documentele organizaţiei, evenimentele care primesc titulatura de festival european „dezvoltă sentimentul comunitar şi creativitatea în interiorul continentului, fac Europa un loc mai bun”.

Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr Iaşi (FITPTI), ajuns în 2015 la ediţia cu numărul VIII, o iniţiativă  care reuneşte în fiecare an la Iaşi trupe şi companii teatrale din numeroase ţări, se va desfăşura în perioada 4 - 9 octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite