Fenechiu nu renunţă la visul libertăţii. Fostul liberal contestă din puşcărie proba de bază din dosarul „Transformatorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a înaintat o cerere de anulare a raportului Gărzii Financiare Cluj, principala probă din dosarul “Transformatorul”.

Fenechiu a mai despus cereri similare şi la instanţele ieşene, însă de fiecare dată acţiunile sale au fost respinse de judecători. Actuala solicitare a fost înaintată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Fostul ministru a înaintat acţiunea prin intermediul uneia dintre firmele pe care le controlează, SC La Rocca SA. Magistraţii din Bucureşti vor discuta cererea fostul liberal pe 13 ianuarie.

Relu Fenechiu se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Fenechiu a fost condamnat în ianuarie 2014 la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fratele său, omul de afaceri Lucian Fenechiu. Directorii din cadrul SISEE implicaţi în dosar au fost şi ei condamnaţi cu executare.

Potrivit procurorilor anticorupţie, între 2002 şi 2005, SISEE Moldova era abilitată legal să facă achiziţii publice pentru a asigura întreţinerea reţelelor fostei Filiale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Moldova.
 
Pe lângă achiziţiile normale de echipamente şi piese de schimb, SISEE Moldova ar fi cumpărat în perioada amintită mai multe transformatoare vechi, la preţuri exorbitante în comparaţie cu valoarea lor reală, pe care nici măcar nu le-a folosit. Achiziţiile au fost făcute de la patru firme, controlate de Relu Fenechiu. Prejudiciul a fost calculat la 1,8 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

FOTO Cununie politico-economico-religioasă cu efecte pe termen lung. Cum funcţionează filiera Nichita-Fenechiu-Dascălu-PF Daniel la Iaşi

Transformatoarele au lăsat pe întuneric imperiul lui Fenechiu. Afacerile cu statul care l-au îmbogăţit pe baronul liberal

Daniel Şandru, politolog: „Seriozitatea” domnului Fenechiu şi „strângerea de inimă” a domnului Nichita

Ascensiunea şi decăderea lui Fenechiu. Traseul de la bişniţar la înalt demnitar

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite