Facturi majorate la încălzire în judeţele Moldovei. Vezi aici cât costă căldura în fiecare oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii care au rămas la sistemul centralizat de încălzire trebuie să bage adânc mâna în buzunare pentru facturile la căldură. Acestea au crescut în medie cu 20% în ianuarie faţă de luna precedentă, potrivit Mediafax.

Facturile la căldură pentru luna ianuarie au crescut cu 20%  faţă de decembrie 2011 în Vaslui şi Suceava. La Iaşi şi Botoşani, costurile sunt mai mari cu 25%, iar la Focşani majorarea este de 30 de procente.

Ieşenii care stau la garsonieră au achitat pentru căldură în decembrie aproape 150 de lei, iar în ianuarie au plătit 190 de lei. La două camere, căldura pe ianuarie se ridică la 250 de lei, cu 50 de lei mai mult faţă de luna precedentă. Cei care locuiesc la trei camere au plătit pentru căldura din ianuarie 325 de lei. Facturile la încălzire pentru apartamentele cu patru camere se ridică la 410 lei, faţă de 330 de lei în luna decembrie.

Gerul aruncă în aer facturile la căldură. Ieşenii plătesc cu 20% mai mult la întreţinere

La Botoşani, costul mediu al încălzirii pentru o garsonieră a fost 100 de lei. La apartamentele cu două camere, factura pe ianuarie a fost 213 lei, iar abonaţii Modern Calor din apartamentele cu trei camere au de plătit 277 de lei. Pentru un apartament cu patru camere, căldura pe ianuarie se ridică la 415 lei.

Sucevenii care stau la garsonieră au dat pe căldura din ianuarie 100 de lei. Vezi AICI cât a fost factura la apartamentele cu două, trei şi patru camere.

Cele 1.100 familii din Vaslui care primesc căldură de la Termica au plătit în luna ianuarie, potrivit Mediafax, între 115 lei pentru o garsonieră şi 215 lei pentru un apartament cu trei camere. Reprezentanţii Termica susţin că facturile pentru februarie vor fi cu 18-20 la sută mai mari faţă de ianuarie, având în vedere că temperaturile geroase de luna trecută.

Un alt cazan de la CET Iaşi a cedat. Căldură pe gaz şi două zile de reparaţii

La Focşani, facturile la încălzire pentru ianuarie au o valoare similară celei din decembrie la Focşani, dar pentru luna februarie este estimată o creştere de 40 la sută, după ce preţul gigacaloriei a crescut la 285 de lei de la 203 lei. Încălzirea pentru luna februarie va fi cu 10% mai mare din cauza gerului, potrivit Mediafax.

Căldura la garsonieră a costat în ianuarie 163 de lei, iar pentru februarie este estimată la 218 lei. Focşănenii care stau în apartamente cu două camere şi sunt abonaţi la Enet vor achita pentru căldura pe februarie 345 de lei, faţă de 260 de lei cât a fost facura în ianuarie. Pentru un apartament cu trei camere, factura la căldură a fost de 358 de lei în ianuarie, iar pentru februarie ar putea ajunge la 516 lei.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite