EXCLUSIV: Îngrăşământul de flori îi duce în lumea viselor pe ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două luni de la apariţia ordonanţei de urgenţă care interzice 36 de produse şi substanţe etnobotanice, magazinele de profil au început să apară ca ciupercile după ploaie.Noile produse care au apărut pe piaţă  au băgat deja câţiva tineri în spital, doar în ultima săptămână şase tineri au avut nevoie de îngrijirile medicilor.

Ordonanţa de Urgenţă din februarie 2010, care a interzis etnobotanicele, i-a ţinut pe amatorii de senzaţii tari doar două luni departe de „magazile de vise". Comercianţii au găsit noi produse care conţin alte substanţe şi plante în afara celor 36 aflate pe „lista neagră" şi şi-au continuat nestingheriţi activitatea.

Citiţi şi:

Aglomeraţie la Urgenţe: doi ieşeni intoxicaţi cu etnobotanice şi doi sinucigaşi în stare gravă

Drogurile ilegale fac victime pe bandă rulantă

Update: Poliţiştii au lăsat fără ierburi mai multe weed-shop-uri din Iaşi (VIDEO)

Un ieşean drogat cu ierburi de la weed shop a sărit la bătaie la medici

La doar câteva zile de când depozitele „magazinelor de vise" au fost alimentate cu marfă, mai mulţi tineri au avut nevoie de îngrijirile medicilor. Numai săptămâna trecută şase persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" din Iaşi. „Pacienţii care consumă astfel de produse ajung la noi cu tulburări cardiace şi respiratorii, agitaţie psihomotorie, depersonalizare, greţuri, vărsături. Au beneficiat de suport respirator şi volemic şi tratament simptomatic şi de suport psihologic", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan".

După apariţia Ordonanţei de Urgenţă 6/2010 weed-shop-urile din Iaşi au tras obloanele. Însă de două săptămâni patru „magazine de vise" s-au redeschis şi au început să comercializeze din nou sare de baie, îngrăşământ sau alte produse care susţin vânzătorii „nu sunt destinate consumului uman". „În Iaşi au fost 14 societăţi care comercializau astfel de produse, însă în martie toate au fost închise. De aproximativ două săptămâni au fost deschise patru magazine, dar aceste nu comercializează substanţe interzise de lege", a declarat comisar-şef Gheorghe Zbarnea, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi.

Citiţi mai multe mâine, în

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite