Efectele haosului urbanistic: drum judeţean distrus din cauza unui bloc. Cât costă remedierea pagubelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porţiunea de drum judeţean distrusă FOTO Consiliul Judeţean Iaşi
Porţiunea de drum judeţean distrusă FOTO Consiliul Judeţean Iaşi

Inspectoratul de Stat în Construcţii Iaşi a fost sesizat de Consiliul Judeţean după ce o porţiune din DJ282 s-a surpat. Şefii judeţului susţin că problemele au apărut din cauza unui bloc ridicat prea aproape de drum.

O porţiune de drum judeţean din localitatea Breazu s-a surpat recent, iar din primele verificări reiese că situaţia ar fi cauzată de canalizarea de la un bloc ridicat prea aproape de marginea drumului.

„Împreună cu Prefectura Iaşi am solicitat verificări în zona surpării de la Breazu. Acolo este un bloc ridicat foarte aproape de drum, iar instituţiile abilitate trebuie să vadă cum s-a obţinut autorizaţia de construcţie. Noi intervenim acum şi refacem tronsonul, dar pe termen lung, dacă nu se rezolvă cu acea canalizare situaţia se poate repeta“, a declarat Maricel Popa, şeful Consiliului Judeţean. În acest moment, circulaţia în zonă este restricţionată, pe un singur fir.

La o primă analiză, intervenţiile la tronsonul din DJ282 ar costa în jur de 40.000 de euro. Acum se caută soluţii pentru a aloca fondurile necesare intervenţiei de urgenţă, deoarece acea porţiune face parte dintr-un proiect european important aprobat la finanţare care vizează internveţii pe 173 de kilometri, care traversează 22 de localităţi din judeţele Iaşi şi Suceava. Contractul de 73 de milioane de euro, din care aproape 60 de milioane de euro fonduri nerambursabile, a fost semnat în septembrie 2017, iar acum se fac pregătiri pentru licitaţia prin care va fi desemnat constructorul.

Şefii CJ au transmis că, în funcţie de rezultatele verificărilor de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, instituţia poate cere în instanţă daune pentru problemele apărute la drum.

Citeşte şi:

Cum este sabotată una dintre cele mai rentabile companii publice din Regiunea de Nord-Est a României

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite