După un celebru oraş turistic din Croaţia, românii au găsit şi în Turcia o localitate al cărei nume le stârneşte zâmbete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kurugöl este numele micului orăşel din Turcia FOTO Facebook/Mamaliga Warriors
Kurugöl este numele micului orăşel din Turcia FOTO Facebook/Mamaliga Warriors

Membrii unei expediţii basarabene s-au fotografiat la intrarea într-un mic orăşel din Turcia al cărei nume este de natură să stârnească zâmbete.

Fotografia a fost realizată de membrii expediţiei MamaligaWarriors, un echipaj de basarabeni care şi-a propus să ia parte la competiţii de rally-raid internaţionale, promovând specificul naţional, reliefat prin butoiul pentru vin ancorat pe cupola maşinii.

Imaginea este surprinsă la intrarea în Kurugöl, un sătuc situat în partea de sud a Turciei, în districtul Besni, provincia Adıyaman, care numără mai puţin de 2.000 de locuitori. Amuzamentul poate continua, dacă doriţi, pe pagina de internat a localităţii turce, care are numele de Kurugöl Köyü. În limba turcă, "Köyü" înseamnă "sat".

Numele oraşului a stârnit zâmbetele vizitatorilor paginii de Facebook a grupului, datorită conotaţiei pe care îl are în limba română. 

O altă localitate străină care a ajuns celebră în România datorită numelui cu semnificaţie în mentalul comun este staţiunea turistică Pula, situată în Croaţia.

Alte fotografii din excursii în străinătate postate de români pe Facebook:


O altă ipostază a localităţii turce FOTO Facebook/Vulcan Lucian

kurugol


Două femei fotografiindu-se la intrarea în localitatea croată Pula FOTO Facebook

pula


Un alt român la intrarea într-o localitate croată cu numele Kastrat FOTO Facebook/Stefan Udrea

image
IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite