Drama unor copii cu mama ucisă de tată. Povestea minorilor pentru care Crăciunul înseamnă suferinţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiica cea mare a familiei Olaru a ajuns la coaforul în care s-a petrecut crima la puţin timp după ce mama sa a fost ucisă FOTO: Arhivă
Fiica cea mare a familiei Olaru a ajuns la coaforul în care s-a petrecut crima la puţin timp după ce mama sa a fost ucisă FOTO: Arhivă

După doi ani de la „crima de la coafor”, o faptă ce a oripilat Iaşiul, minorii familiei Olaru se află în plasament familial, fiind încredinţate unui unchi matern. Cele două fete în vârstă de 15, respectiv patru ani, sunt în continuare sub supravegherea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Fetele familiei Olaru se află în grija unchiului matern de aproape doi ani. Copilele au ajuns în grija rudelor după ce tatăl lor, Vasile Olaru, a ucis-o pe mama lor, Mina Olaru, în timp ce aceasta se afla la serviciu.

Minorele sunt evaluate periodic de reprezentanţii DGASPC şi, potrivit ultimei anchete sociale, tinerele s-au acomodat în familia în care au fost încredinţate.

„Din informaţiile noastre, fetele sunt îngrijite bine în familia unchiului matern, care la rândul lui are doi minori apropiaţi de vârsta minorelor Olaru. Fata cea mare are rezultate deosebite la şcoală. Copilele nu se confruntă acum cu probleme majore, însă dacă apar, oricând pot fi consiliate. Minorele au intrat într-un program special de consiliere imediat după traumă şi, după o perioadă în care au fost atent supravegheate, am decis plasarea lor în cadrul familiei lărgite”, a explicat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Crima de pe 28 decembrie 2013, de la parterul căminului T17, din cartierul „Tudor Vladimirescu”, a îngrozit Iaşiul. Mina Olaru se afla atunci la muncă, iar soţul ei, în stare de ebrietate, a atacat-o cu un cuţit de bucătărie.

Agresorul şi-a înjunghiat soţia de patru ori, loviturile din zona gâtului fiindu-i fatale ieşencei. După ce şi-a rănit grav soţia, Vasile Olaru a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se în burtă şi în gât.


Bărbatul a fost salvat de medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” şi momentan îşi ispăşeşte pedeapsa de 16 ani pentru omor calificat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi.  

Cu două zile înainte de a fi ucisă, Mina Olaru plecase din căminul conjugal împreună cu cele două fete minore din cauză că soţul său o abuza fizic. Ieşeanca împreună cu fetele sale au fost primite pe 26 decembrie 2013 în centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice de la DGASPC.


Potrivit reprezentanţilor DGASPC, femeia a ajuns în centru cu semne vizibile de abuz fizic. Ea a fost sfătuită să renunţe la serviciu câteva zile, însă ieşeanca a refuzat şi a continuat să meargă la muncă. În seara zilei în care s-a petrecut tragedia, fiica cea mare a celor doi soţi a mers împreună cu o angajată de la DGASPC la coafor să vadă de ce Mina Olaru întârzie să revină în centru.

Citeşte şi:

Filmul asasinatului dintr-un coafor din Iaşi: soţul criminal şi-a premeditat fapta

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite