Două mari asociaţii civice îi cer lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul programat la Iaşi pe 9 mai. „Acţiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii a două asociaţii civice, „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi „Împreună pentru A8”, i-au cerut marţi, 7 mai, preşedintelui PSD Liviu Dragnea să anuleze mitingul electoral programat la Iaşi pe 9 mai, de Ziua Europei.

Prin intermediul unei scrisori deschise, aceştia susţin că manifestaţia de partid are loc chiar de Ziua Europei şi a Independenţei României şi că în acest context vor fi aduse prejudicii imaginii Iaşului şi Moldovei.

Redăm integral conţinutul scrisorii:

Domnule Preşedinte Liviu Dragnea,

În ziua de 9 mai 2019, la Sibiu va avea loc un eveniment european major, generat de calitatea de Preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, deţinută de ţara noastră, la care vor participa lideri din toate cele 27 de state membre ale UE.

Pe un asemenea fundal de mare importanţă, asociaţiile civice din Moldova pe care le reprezentăm consideră că este inoportună organizarea unui alt eveniment politic de partid, cu o posibilă prezenţă masivă, în oraşul Iaşi, în aceeaşi zi.

Acţiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine oraşului Iaşi şi Moldovei, la nivel naţional şi european.

Iaşul a fost declarat „Capitală istorică”, „Capitală Regală” şi, recent, a devenit „Capitala tineretului din România”.

Pentru că în ziua de 9 mai se sărbătoreşte atât ziua Europei, cât şi Ziua Independenţei României, asociaţiile noastre consideră că organizarea unei manifestaţii politice de partid în acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iaşului european, istoric şi cultural.

Domnule preşedinte,

Credem că vă este cunoscut faptul că în Iaşi au fost numeroase mitinguri şi marşuri împotriva acţiunilor de subminare politică a justiţiei române.

De asemenea, suntem convinşi că nu v-a trecut neobservată reacţia de neacceptare a câtorva mii de ieşeni legată de prezenţa liderilor naţionali ai partidului Dvs. la Iaşi, în urmă cu trei săptămâni.
Ultimele declaraţii publice jignitoare ale domnului Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi liderul local al PSD, privitoare la protestatarii de atunci – cum că ar fi plătiţi şi aduşi cu autocarele din alte localităţi –, au declanşat o mobilizare susţinută pe reţelele de socializare.

Credem că sunteţi informat, domnule preşedinte, că există posibilitatea ca la locul evenimentului să fie prezente şi câteva mii de contestatari, un fapt cât se poate de democratic.

Având în vedere toate cele menţionate în aceasta scrisoare, avem rugămintea, domnule preşedinte, să analizaţi cu mare atenţie oportunitatea evenimentului politic de partid din ziua de 9 mai, de la Iaşi, de ziua Europei şi Independenţei României.

Cu gânduri bune,
Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei
Asociaţia Împreună pentru A8

Citiţi şi:

Moldovenii declară război PSD-ului la mega-mitingul programat pe 9 Mai la Iaşi: „Ne apărăm oraşul şi Moldova“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite