Donaţii de calculatoare, laptopuri, tablete sau smartphone pentru elevii din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donaţia unui ieşean pentru copiii din mediul rural  Foto Facebook
Donaţia unui ieşean pentru copiii din mediul rural  Foto Facebook

Copiii din mediul rural al judeţului Iaşi pot participa la cursurile online cu ajutorul oamenilor care au donat calculatoare, laptopuri sau telefoane mobile. Campania, lansată la începutul lunii mai de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu, continuă şi astăzi.

Echipa proiectului „Până hăt de carte!”, proiect derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu, a lansat un apel public către comunitatea ieşeană, pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieşene la cursurile online, în această perioadă în care şcolile sunt închise. 

Donaţiile nu au întârziat să apară. Ieşenii au donat calculatoare, laptopuri şi telefoane mobile. 

„Prima care ne-a sprijinit iniţiativa a fost Alexandra Huţanu, căreia îi mulţumim şi îi transmitem şi pe această cale că numai datorită ei şi altor ieşeni la fel de inimoşi putem ajunge Până hăt de carte!”, spun iniţiatorii campaniei. 

De asemenea, pe lângă calculatoare complet echipate, donatorii au pus şi alte cadouri în pachetul pentru copiii din mediul rural. De exemplu, vineri, 8 mai, iniţiatorii campaniei au rămas muţi de uimire în faţa generozităţii de care dau dovadă donatorii care îi contactează. „Aşa ni s-a întâmplat vineri când, la birou, unul dintre oamenii care şi-au propus să ne sprijine ne-a adus nu numai un calculator complet echipat, în perfectă stare, ci şi alte bucurii, pentru una dintre bibliotecile comunale: un DVD Player şi o colecţie întreagă de DVD-uri cu poveşti, lecţii de cultură generală sau desene animate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Până hăt de carte. 

Dispozitivele vor fi redirecţionate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciorteşti şi Andrieşeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieşene cu care membrii echipei au colaborat până în prezent. Prin urmare, aceste donaţii vor veni în sprijinul şcolarilor din mediul rural care, deşi trebuie să participe la cursuri susţinute online conform recomandările Ministerului, nu au resursele materiale pentru a o face. Conform declaraţiilor Ministrului Educaţiei şi Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online şi nu pot desfăşura aceste cursuri.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunităţii ieşene, cărţi către biblioteci din comunele judeţului Iaşi. Am vizitat până acum aproape 30 de comunităţi şi am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situaţia şcolilor, bibliotecilor şi a căminelor culturale. Ştiu care sunt lipsurile reale şi sunt mulţi copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăţa în această perioadă.

Trebuie să venim în sprijinul lor urgent, nu-i mai putem lăsa să piardă săptămâni întregi din programa şcolară şi să rămână în urmă cu lecţiile. Trebuie să avem grijă de şcolarii din mediul rural şi să încercăm, după puterile noastre, să mai nivelăm diferenţele pe care inegalitatea de şanse le-a săpat, din ce în ce mai adânc, între copiii din oraşele mari şi copiii – la fel de buni şi de talentaţi – din zonele sărace ale ţării”, a declarat senatorul Dan Lungu.

Donaţiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar (adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iaşi), iar pentru mai multe detalii, ieşenii pot contacta membrii echipei „Până hăt de carte!” fie la adresa de e-mail: cabinet.senator.danlungu@gmail.com, fie la numărul de telefon: 0725 321 313.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite