Doi ieşeni cu acelaşi nume, condamnaţi în aceeaşi zi, pentru fapte similare, la aceeaşi pedeapsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Singura diferenţă între doi bărbaţi din Iaşi cu acelaşi nume, condamnaţi în aceeaşi pedeapsă pentru fapte similare este că unul dintre ei mai poate contesta decizia, în timp ce al doilea va ajunge deja în spatele gratiilor.

Doi ieşeni purtând acelaşi nume au fost condamnaţi în aceeaşi zi, pentru aceeaşi faptă, la aceeaşi pedeapsă, doar instanţele care i-au condamnat fiind diferite. Unul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi, iar celălalt mai are şansa apelului, condamnarea sa fiind doar în primă instanţă.

Ambii bărbaţi poartă numele de Bogdan Stănescu. Unul dintre ei este din Lunca Cetăţuii şi este acuzat de evaziune fiscală. Bărbatul a prejudiciat statul cu 951.050 lei reprezentând impozit pe profit scăzut artificial şi TVA, după e a făcut achiziţii fictive.

În cazul său, potrivit oamenilor legii, primul proces a fost deschis în 2018. Iniţial, magistraţii Tribunalului l-au condamnat la o pedeapsă de şapte ani de închisoare. Bărbatul a făcut contestaţie, însă, la Curtea de Apel, prin care cerea achitarea. Cererea i-a fost respinsă, miercuri, 23 iunie, sentinţa fiind acum definitivă.

Straniu este că tot miercuri, 23 iunie, şi Bogdan Stănescu din Grajduri, jud. Iaşi, a primit sentinţa tot pentru evaziune fiscală. Ieşeanul administra o firmă specializată în tranzacţii cu deşeuri metalice. Prejudiciul în cazul său a fost de 1,35 milioane lei. Argumentele aduse în apărarea sa au fost respinse, iar bărbatul a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată miercuri, 23 iunie, putând fi însă atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite