Doi bebeluşi cu probleme grave de sănătate au fost transferaţi din Ucraina în România, cu salvarea şi elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DSU
FOTO: DSU

Doi bebeluşi de doar câteva zile au ajuns în România, din Ucraina, cu grave probleme de sănătate, unul confruntându-se cu sepsis, iar cel de-al doilea cu afecţiune hematologică.

Doi bebeluşi, un băieţel de cinci zile şi o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportaţi cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predaţi echipajelor SMURD, aflate la faţa locului.

În vederea operaţionalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate. 

Astfel, băieţelul de numai cinci zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băieţelul, acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun. 

Cel de-al doilea nou-născut a fost preluat tot cu elicopterul SMURD şi a fost transportat la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, unde a stat circa două ore, după care a plecat cu avionul către Bucureşti, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

„Dorim să mulţumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuţi şi anume, echipele medicale ucrainene, echipele medicale detaşate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureş, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD Bucureşti şi UPU SMURD Iaşi, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluşi pe tot parcursul zborurilor”, au transmis şi reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Război în Ucraina. Ce armă misterioasă foloseşte Rusia pentru a păcăli apărarea anti-rachetă ucraineană VIDEO

Fostul lider cecen Djohar Dudaev, despre ucraineni: „Este o mare greşeală să-i consideri slabi”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite