Doctor hărţuit de pacientă. Cum l-a terorizat cu 700 de SMS-uri, scrisori către colegi şi scandal la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din judeţul Vrancea a fost obligată de o instanţă să îi achite daune morale de 3.000 de lei doctorului curant după ce, nemulţumită de îngrijirile medicale primite, l-a hărţuit prin mesaje şi scrisori.

Daniela G. are 51 de ani şi a fost judecată de magistraţii de la Judecătoria Moineşti, în acest proces inedit. Femeia a fost trimisă în judecată de procurorii din aceeaşi localitate fiind acuzată de hărţuire. Concret, procurorii au acuzat-o că din septembrie 2018 şi până în ianuarie 2019, femeia a trimis aproximativ 700 de mesaje şi scrisori unui medic de la Spitalul de Urgenţă Moineşti, cele mai multe mesaje fiind jignitoare sau injurioase.

Potrivit motivării instanţei de judecată, Daniela G. a fost internată în perioada 30.07.2018 – 10.08.2018 la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti – Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, cu afecţiuni la sistemul osteo-articular. Acolo, i s-au acordat îngrijiri medicale de către medicul Adrian P.

După externare, femeia a început să se simtă rău şi a considerat că vina pentru acest fapt îi aparţine medicului curant. Astfel, începând din septembrie 2018, a început să îi trimită nenumărate mesaje doctorului, reproşându-i acestuia calitatea actului medical. De asemenea, pe 25 februarie, femeia a mers la spital şi a avut un comportament agresiv, fiind sancţionată contravenţional de un echipaj de Poliţie cu 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Daune morale de 3.000 de lei 

Potrivit medicului hărţuit, nu doar el a primit mesaje de la pacientă, ci şi mulţi colegi de serviciu, Adrian P. a precizat că mesajele „i-au creat o stare de temere”.

„Fiind audiată, la urmărirea penală , inculpata a recunoscut că începând cu luna septembrie , a sunat, a transmis mesaje şi scrisori la domiciliu şi la locul de muncă persoanei vătămate , pentru că vroia să afle motivul pentru care a nenorocit-o. Aceasta a precizat că este posibil să fi depăşit limitele permise dar o face de fiecare dată când se simte copleşită de boală”, se arată în motivarea sentinţei judecătoreşti.

Referitor la o posibilă culpă medicală a doctorului s-a pronunţat şi Colegiul Medicilor din Bacău. Instituţia a constatat că „tratamentul aplicat de către doctorul Adrian P. nu putea să îi declanşeze inculpatei durerile şi imposibilitatea fizică de deplasare şi că nu există culpă medicală”.

La rândul lor, reprezentanţii spitalului au constatat că nu se impune ca medicul să fie sancţionat contravenţional. 30.000 de lei daune morale a solicitat medicului în cadrul procesului, judecătorii acordându-i, însă, doar 3.000 de lei.

Judecătoria Moineşti a decis să renunţe la aplicarea unei pedepse femeii, considerând că fapta sa e de o gravitate redusă.

Vă mai recomandăm şi:

Renumit medic din Iaşi, diagnosticat cu Covid-19. Doctorul ar fi venit din Franţa şi a stat izolat la domiciliu

Şefa de promoţie eliminată din Bac pentru fraudă se poate înscrie la facultate. Cum a reuşit Alexandra să-şi recupereze diploma

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri