Dezbatere politică Iohannis-Dăncilă la Palatul Culturii din Iaşi? Cine a lansat provocarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În turul al doilea au intrat Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă
În turul al doilea au intrat Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, cei doi candidaţi la prezidenţiale care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin, sunt invitaţi la o dezbatere electorală la Iaşi.

Invitaţia a fost făcută luni, 11 noiembrie, de Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP Iaşi). 

„USLIP IAŞI, care reprezintă interesele a 9.000 de membri de sindicat din învăţămȃnul preuniversitar, la nivelul judeţului Iaşi, propune organizarea unei dezbateri tematice, online, pe pagina noastră de Facebook ,USLIP IAŞI NEWS, ce are aproximativ 40.000 de urmăritori, în special din zona educaţiei şi cu ramificaţii online în toate judeţele ţării. Transmisia va putea fi preluată şi de către posturile de televiziune din Romȃnia, gratuit. Locul pe care l-am ales pentru această confruntare de idei, viziuni, strategii, este unul cu puternice semnificaţii pentru Iaşi şi Romȃnia – PALATUL CULTURII (din Iaşi)”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii filialei ieşene a USLIP cer, prin intermediul unui comunicat de presă, ca dezbaterea să aibă loc la Iaşi, la Palatul Culturii, şi să fie moderată de un profesor şi un medic. 

„Confruntarea între domnul Klaus Werner Iohannis şi doamna Viorica Dăncilă se va desfăşura la o dată stabilită de comun acord cu staff-urile celor doi candidaţi. Temele pe care le propunem analizei sunt: educaţia, sănătatea, justiţia, infrastructura şi politica externă. USLIP Iaşi garantează echidistanţa şi neutralitatea politică a organizaţiei noastre şi a moderatorilor. Amfitrionii acestui eveniment vor fi un profesor şi un medic”,  mai spun liderii USLIP Iaşi.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, 11 noiembrie, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor din 18.781 secţii de votare, adică 95,89% din secţiile de votare.

Potrivit ultimelor rezultate ale alegerilor prezidenţiale de duminică, furnizate de Biroul Electoral Central, actualul preşedinte Klaus Iohannis a obţinut 37.79% din voturi, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a câştigat 22,32% din sufragiile electoratului. Pe locul al treilea s-a clasat Dan Barna, cu 14,95% din voturi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite