Cum au reuşit comercianţii să vândă spirt contrafăcut la Iaşi: „Au profitat de starea de urgenţă“. Zece oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcool sanitar  Foto Pinterest
Alcool sanitar  Foto Pinterest

Zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce au consumat spirt contrafăcut. Potrivit procurorilor de caz, administratorii unei societăţi comerciale au profitat de starea de urgenţă şi au indus în eroare cumpărătorii cu privire la conţinutul lichidului pe care îl vindeau sub denumirea de „Alcool sanitar”.

Zece oameni au murit la Iaşi în ultimele zile după ce au consumat spirt sanitar fabricat cu alcool metilic. O anchetă este în desfăşurare, fiind vizată o societate de distribuţie cu sediul în Bucureşti administrată de oameni de afaceri de origine arabă. 

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiilor cu virusul COVID 19, a oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând pet-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripţionate „Alcool sanitar”, ducând în eroare reprezentanţii firmei cu privire la faptul că produsul achiziţionat ar fi alcool sanitar, în condiţiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidenţiat prezenţa alcoolului metilic în cantităţi mari, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust.

Totodată, reprezentanţii societăţii din Iaşi au distribuit produsele achiziţionate mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi.

Prim-procurorul Mihaela Apostol subliniază că, în urma folosirii/ ingestiei acestui produs, mai multe persoane au decedat. Astfel, în perioada 15 aprilie - 24 aprilie, pe raza judeţului Iaşi au fost înregistrate 10 decese care au fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri