Cum a fost eliberat din puşcărie un interlop din clanul Corduneanu deşi judecătorii au susţinut că joacă teatru pentru a-i impresiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai periculoşi interlop din clanul Corduneanu de la Iaşi, Adrian – supranumit „Beleaua”, a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Cluj deşi în urmă cu mai puţin o lună o altă instanţă se împotrivea eliberării sale.

Corduneanu a executat trei ani de puşcărie dintr-un total de 4 ani şi 8 luni la care a fost condamnat pentru şantaj. Pentru a putea fi pus în libertate, judecătorii au luat în calcul şi zilele pe care interlopul le-a câştigat în baza recursului compensatoriu, aproximativ 200, dar şi faptul că, în ultima parte a pedepsei, „Beleaua” nu primit nicio sancţiune în timpul detenţiei.

În urmă cu aproximativ o lună, Judecătoria Gherla, care a analizat în calitate de primă instanţă cererea de eliberare a lui Corduneanu, consideră că lipsa abaterilor din puşcărie ar fi fost, de fapt, un teatru pe care interlopul l-ar juca pentru a fi eliberat. 

„Deşi petentul nu a avut abateri în ultima perioadă de amânare, instanţa apreciază că propunerea comisiei nu este oportună, instanţa însuşindu-şi punctul de vedere al Judecătorului de supraveghere a pedepselor privative de libertate, în sensul că petentul îndeplineşte doar formal condiţiile, având un comportament simulat, punerea acestuia în libertate fiind un pericol concret pentru societate“,  motivau judecătorii de la Gherla, care au respins solicitarea lui Corduneanu.


  
La rândul său, Adrian Corduneanu a precizat în faţa judecătorilor „că este conştient că a greşit, dar a fost condamnat şi şi-a executat pedeapsa. Arată că a fost purtat în cinci penitenciare, în toate regimurile de executare şi i s-au făcut rapoarte. Şi-a văzut de treabă, s-a reabilitat. Ştie că a greşit, dar vrea să plece acasă la familie. Are trei copii minori. Arată că a învăţat ceva din toată pedeapsa asta“, se mai arăta în motivare.

corduneanu

De ce a fost condamnat

Adrian Corduneanu a fost închis din aprilie 2016 şi a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare, de Curtea de Apel Iaşi, în 2017 „Beleaua” şi un prieten al acestuia, Ionel Bogdănici, au şantajat un agent de vânzări de la o firmă de betoane în Iaşi. Potrivit magistraţilor, ei ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat, după ce victima i-a „supărat», refuzând, la început să le cedeze clienţi. În octombrie 2015, Adrian Corduneanu l-a lovit cu palmele peste urechi şi l-a înţepat cu cuţitul în picior pe agentul de vânzări. „Frate, nu-i bine, şi ştiu unde să-l bag să te fac franjuri şi nu are nimeni ce să-mi facă. Ştiu că sunt urmărit de poliţie, din scara vecină de la etajul 4, dar nu au ce să-mi facă”, ar fi spus atunci Corduneanu, potrivit procurorilor. 



Interlopul a început să îşi ispăşească pedeapsa în Penitenciarul Iaşi, de unde a fost însă transferat după ce ar fi fost implicat în protestele pe care deţinuţii le-au făcut, în 2016. Puşcăriaşii din capitala Moldovei, dar şi din alte închisori din ţară, s-au revoltat din cauza condiţiilor din unităţile de detenţie. După ce a fost plimbat prin mai multe puşcării din ţară, Corduneanu şi-a executat pedeapsa la Penitenciarul Gherla. Interlopul a mai fost condamnat în trecut pentru şantaj şi este judecat într-un alt dosar, alături de fraţii săi, în care acuzaţiile aduse de procurori sunt similare. Procesul se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Cluj. 

Imagine indisponibilă
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite