Crimă odioasă la Iaşi. Un bărbat şi-a măcelărit iubita cu 10 lovituri de topor după care a dat foc cadavrului şi casei

0
0
Crimă a fost soluţionată rapid de anchetatori FOTO Arhivă
Crimă a fost soluţionată rapid de anchetatori FOTO Arhivă

Individul a recunoscut fapta, motiv pentru ca a scăpat de pedeapsa detenţiei pe viaţă. El a fost condamnat la 22 de ani şi 8 luni de închisoare.

Gîndurel Mătrescu a comis faptele în noaptea de 16 spre 17 februarie 2018, după ce s-a cinstit serios cu băuturi alcoolice. Pe fondul unei neînţelegeri pe care a avut-o cu iubita sa, cu care convieţuia de aproximativ patru ani, Mătrescu a luat o toporişcă din casă şi a lovit-o pe femeie în faţă şi gât. 

Femeia nu a avut nicio şansă şi a murit pe loc în urma loviturilor violente. Medicii legişti care au efectuat necropsia au numărat 10 lovituri de toporişcă pe care victima le primise în cap şi gât.

„După ce a ucis-o pe numita Tătaru Petronela, a incendiat intenţionat cadavrul acesteia, dând foc lenjeriei de pe patul pe care acesta era aşezată astfel încât s-a produs carbonizarea în proporţie 70-80% a cadavrului victimei“, au precizat procurorii.

În aceeaşi noapte, bărbatul a incendiat în întregime şi casa pe care Petronela Tătaru o deţinea alături de o altă persoană. Scenele au avut loc în suburbia Henci a oraşului Podu Iloaiei, agresorul fiind identificat la scurt timp după fapte.

„Inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv şi a adoptat o conduită de recunoaştere şi regretare a faptelor de care a fost acuzat“, au mai arătat procurorii. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Iaşi.

 

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite