Condamnată la 15 ani de închisoare, după ce şi-a ucis cu sadism copilul, o femeie şi-a recuperat în instanţă rochia purtată în timpul comiterii faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia de 33 de ani a fost arestată în luna mai a acestui an
Femeia de 33 de ani a fost arestată în luna mai a acestui an

Curtea de Apel Iaşi a pronuntat sentinţa definitivă într-unul dintre cele mai odioase dosare de omor, cu victimă nou-născut, înregistrat în judeţul Vaslui în luna mai, anul curent.

Condamnată în prima instanta la 15 ani de închisoare, femeia care si-a ucis abia născut, cu o cruzime ieşită din comun, a contestat sentinţa instanţei din Vaslui considerand-o prea aspră.
Judecatorii Curţii de la Iasi au admis apelul femeii, însă nu i-au modificat cuantumul pedepsei, rămânând cu condamnarea de 15 ani. Instanţa de control judiciar a decis să înlăture din condamnarea iniţială interdicţia privind dreptul de a deţine şi purta orice categorie de arme, dupa ce va ieşi din inchisoare. 

În plus, Curtea de Apel Iaşi a decis sa restituie criminalei rochia pe care aceasta se pare ca a purtat-o în momentul comiterii crimei, celălalte probe biologice urmând a fi păstrate de către Tribunalul Vaslui.
Femeia şi-a recunoscut crima şi a afirmat că a decis să omoare nou-nascutul, deoarece mai avea alţi cinci copii şi ”era prea săracă pentru a mai întretine încă unul” şi că ”aşa era era mai bine pentru toţi”.

Şi-a ucis pruncul cu sadism, după ce a născut singură

Cazul Alinei Savin, femeia din Todireşti care şi-a ucis cel de-al şasele copil, abia nascut, i-a cutremurat până şi pe anchetatori. Femeia nu a schiţat nicio urmă de regret pentru faptele sale, susţinând că ”aşa era mai bine pentru toţi”.

Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii de-a dreptul şocante. Femeia în vârstă de 33 de ani, a rămas însărcinată în august 2017 şi împreună cu soţul au decis să facă întrerupere de sarcină. A mers la un medic din Vaslui, însă intervenţia nu a fost posibilă din cauza unor probleme medicale, fiindu-i recomandat un tratament şi chemata peste o luna la chiuretaj. Femeia nu a luat medicaţia şi nici nu a mai mers pentru efectuarea întreruperii de sarcină, însă i-a spus soţului că aceasta a fost făcută. 

Până a născut nu i-a mai spus soţului ei despre sarcină, reuşind să o ascundă, întrucât este corpolentă. Când soţul ei punea mâna pe burtă, ea îi îndepărta mâna, pentru ca el să nu simtă cum mişcă copilul.

”În noaptea de 01/02.04.2018 inculpata a dormit într-o altă cameră faţă de soţul ei şi, în jurul orei 02.00, au început durerile naşterii, care s-au accentuat spre dimineaţă. Dimineaţa, soţul ei a plecat la muncă, iar copiii au plecat la şcoală, inculpata rămânând singură acasă. Era îmbrăcată cu o rochie şi, în jurul orei 09.00, când a vrut să iasă din cameră s-a declanşat naşterea, inculpata expulzând fătul, care a căzut pe prag. Inculpata s-a sprijinit cu mâinile de tocul uşii şi a luat decizia de a ucide copilul, pentru ca nimeni să nu afle despre el. L-a strâns de gât, până ce copilul nu a mai mişcat, după care a luat lama unui cuţit de pe dulap şi l-a înjunghiat de două ori, în partea dreaptă a corpului. Apoi a luat copilul, l-a pus într-o pătură şi l-a băgat în dulap”, au descris procurorii comiterea faptei.

Crima, descoperită de cumnată

Timp de cinci zile, cadavrul nou-nascutului a fost ţinut în dulapul din casă. După cinci zile, profitând că era singură acasă a luat cadavrul şi covorul din dulap, a mai luat nişte haine şi le-a dus în grădină, unde le-a dat foc. De teamă să nu fie prinsă de soţ, a luat cadavrul pruncului din foc şi l-a aruncat într-un WC. Cea care a descoperit crima a fost cumnata autoarei. Femeia a mers în vizită se verifice nişte colete primite ca donaţii de la preotul din sat, iar într-unul dintre ele erau şi scutece. 

”Martora suspecta faptul că inculpata era însărcinată, întrucât a observat că îi creşte burta, astfel încât a întrebat-o dacă nu îi trebuie scutecul. Inculpatăăa a ridicat tricoul, a început să dea cu pumnii în burtă şi i-a spus, râzând, „Gata copilul!”. Martora a întrebat-o unde este copilul, iar ea i-a spus că a avortat, iar resturile biologice le-a aruncat în wc-ul din curte. Martora i-a spus că nu o crede, întrucât burta era mare şi nu avea cum să fie avort, moment în care inculpata şi-a dat pantalonii jos şi i-a arătat. Apoi cele două femei au plecat acasă la S. R. (cumnata inculpatei n.r.) unde au consumat vin”, se mai precizează în hotărârea instanţei.

în data de 17.04.2018, mama criminală a plecat la muncă în Germania. În urma sa, cumnata a sunat la poliţie şi a anunţat că aceasta a născut în toaleta din curte şi a lasat fătul acolo, fiind în luna a 7-a sau a 8-a de sarcină. Ca urmare a sesizării, copilul a fost găsit, iar inculpata s-a întors de bună-voie în ţară şi s-a predat organelor de poliţie

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite