Colţul de rai pentru copiii condamnaţi la moarte, tărăgănat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de copii din Iași
Spitalul de copii din Iași

Documentaţia pentru construirea primului Compartiment de Paleaţie Pediatrică din Moldova zace de aproape jumătate de an în sertarele Minsiterului Sănătăţii.

Şansa ca micuţii diagnosticaţi cu boli necruţătoare să-şi petreacă ultimele zile din viaţă într-un compartiment special unde să primească asistenţă medicală psihologică, psihologică şi spirituală este departe de a deveni realitate.

La aproape jumătate de an de când s-a anunţat înfiinţarea primului Compartiment de Paleaţie Pediatrică în Spitalul „Sfânta Maria" din Iaşi, şefii unităţii sanitare ridică din umeri când sunt întrebaţi despre acest proiect.

Colţ de rai pentru copiii condamnaţi la moarte

Asta deşi proiectul nu este de amploare, fiind format din 5 paturi,  şi nici nu necesită fonduri de la Ministerul Sănătăţii sau din bugetul propriu, cei 30.000 de euro necesari fiind acordaţi de Fundaţia „All for Them" din Olanda.

Iaşi: Copiii luptă cu moartea printre igrasie şi toalete defecte la Spitalul „Sfânta Maria“ (FOTO şi VIDEO)

Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“

„Nu ştiu când se va deschide acest compartiment. Noi ne dorim foarte mult să avem o secţie de îngrijiri paleative pentru copii, ştiu că s-au înaintat la Ministerul Sănătăţii formele pentru includerea acestui compartiment la noi în spital, dar deocamdată nu ştiu când se va deschide", spune doctorul Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi.

Pentru început, Compartimentul de Paleaţie Pediatrică ar trebui să funcţioneze la etajul şase al unităţii sanitare, urmând să se extindă în cazul în care vor fi solicitări.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite