Coif corintic din bronz, vechi de 2.500 de ani, recuperat. „A fost descoperit în albia râului Siret“

0
0
FOTO: Coiful descoperit, sursa: Politia Romana
FOTO: Coiful descoperit, sursa: Politia Romana

Descoperirea a fost făcută în cadrul a două percheziţii făcute de poliţişti în municipiul Roman din judeţul Neamţ şi comuna Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Un coif corintic din bronz, vechi de circa 2.500 de ani, a fost descoperit de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate la persoane bănuite de furt din sit arheologic şi tăinuire, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu.

Cele două percheziţii au avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

"În urma descinderilor desfăşurate în localitatea Alexandru Ioan Cuza din judeţul Iaşi, la locuinţa unui bărbat de 51 de ani, poliţiştii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI - V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural naţional al României. Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Siret. Acesta a fost ridicat de poliţişti, urmând a fi supus unei expertize de specialitate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

La percheziţii au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă şi criminalişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Român din Suedia, despre viaţa pe timp de pandemie: „În orăşelul în care locuiesc nu există poliţişti. Autorităţile au avut o comunicare exemplară“

Vot istoric în SUA: Donald Trump va fi pus sub acuzare pentru rolul său în atacul care a şocat America

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite