Clasa gemenilor de sex opus, situaţie rarisimă la un liceu din Iaşi

0
0

O coincidenţă de zile mari face ca, la Grupul Şcolar Economic de Turism din Iaşi, să se fi înscris în aceeaşi clasă două perechi de gemeni formate dintr-o fată şi un băiat

Într-una din clasele a XII-a de la Grupul Şcolar Economic de Turism din Iaşi se întâlneşte o situaţia rarisimă în şcolile din România. Acolo învaţă două perechi de gemeni, fată plus băiat. Este vorba despre fraţii Dumitriţa şi Laurenţiu Fuior (19 ani), născuţi la o distanţă de doar câteva minute, şi despre Ana-Maria şi Bogdan Ocneanu (18 ani), pe care-i despart 20 de minute.

Coincidenţa a făcut ca cele două perechi de gemeni să ajungă în aceeaşi clasă. Profesorii liceului spun la unison că n-au mai întâlnit o astfel de situaţie în cariera lor profesională. Fraţii au stat de vorbă cu reporterii „Adevărul“ şi au enumerat avantajele şi dezavantajele pe care le au pentru că studiază în aceeaşi clasă.

ŞOCANT O ieşeancă nu ştia că are gemeni. Pe un copil l-a născut acasă, iar pe celălalt la maternitate

UPDATE Făt salvat în burta mamei printr-o operaţie în premieră naţională, la Iaşi. Vezi aici cum s-a desfăşurat intervenţia FOTO şi VIDEO

În primul caz, al Dumitriţei şi Laurenţiu Fuior, cei doi mărturisesc că, iniţial, au vrut ca să-şi separe drumurile la terminarea gimnaziului, dar că mama lor nu le-a dat voie. 

„Am decis să dăm la acelaşi liceu şi să fim în aceeaşi clasă pentru că aşa a vrut mama. Am hotărât totuşi să nu stăm în aceeaşi bancă. Mai stăm împreună, dar rar. La facultate drumurile o să se despartă pentru noi. Eu voi merge la FEAA, iar fratele meu la Sport“, spune Dumitriţa. La început, pe Laurenţiu l-a deranjat s-o aibă în aceeaşi clasă pe sora geamănă.

Pe parcurs, Laurenţiu a constatat, însă, că are destule beneficii. „Sora mea învaţă mai bine decât mine şi uneori mai iau notiţe de la ea. La unele teste mai stăm şi în aceeaşi bancă, mă mai ajută, îmi şopteşte uneori la ascultare. În plus, îmi pare bine că suntem în aceeaşi clasă pentru că pot să am grijă de ea“, spune Laurenţiu. Fraţii mărturisesc cu amuzament că ei nu sunt singurii din clasă care-şi sărbătoresc ziua de naştere pe 25 octombrie.


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea perechile de gemeni!

image
image
image


„Suntem patru colegi care ne aniversăm în aceeaşi zi. Este clar că în ziua aia nu se învaţă, ne servim reciproc cu bomboane, este o atmosferă de petrecere“, explică fraţii Fuior.

Fratele şefei clasei

Situaţia este asemănătoare şi în cazul fraţilor Ana-Maria şi Bogdan Ocneanu. „Doi ani am stat în aceeaşi bancă la liceu. Când nu sunt lângă el îmi vine mereu să-l sun, să ştiu că este bine. Când eram mai mică mărturisesc că obişnuiam să mă îmbrac cu hainele lui. Am fost uniţi, suntem şi acum, dar unele lucruri s-au mai schimbat. Noi obişnuiam să mergem de mână, dar acum ar fi ciudat s-o mai facem“, spune Ana-Maria. Fratele ei, Bogdan, recunoaşte că ambii au de câştigat de pe urma „colegialităţii“.

Maica stareţă care a născut gemeni, forţată să se întoarcă la Iaşi, locul în care s-a născut

„Eu am ca avantaj faptul că sora mea mă ajută cu lecţiile. Ea este şi şefa clasei, este serioasă şi mă mai împinge şi pe mine de la spate. Avem prieteni comuni, avem grijă unul de altul, ea mă mai acoperă uneori atunci când greşesc“, spune Bogdan. Ana-Maria are şi explicaţia pentru ajutorul pe care îl oferă fratelui său.

15 bebeluşi s-au născut în prima zi din 2012 la Iaşi

„Eu sunt mai mare cu 20 de minute, eu trebuie să am ultimul cuvânt“, spune râzând Ana-Maria. Cele două perechi de gemeni care învaţă în aceeaşi clasă mărturisesc că se simt speciale faţă de colegii lor. „Între noi există legături speciale. Este deosebit că suntem mereu împreună şi ne protejăm reciproc. Suntem siguri că unii colegi de-ai noştri şi-ar dori să aibă şi ei câte o «jumătate» atunci când ne privesc“, spun perechile de gemeni.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite