Cine va ridica gunoiul ieşenilor în următorii cinci ani. La bază stă un contract de 65 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) a încredinţat contractul de delegare a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor în judeţul Iaşi.

Potrivit oficialilor judeţeni, operatorul desemnat este Girexim Universal S.A. Acesta va asigura aceste servicii în cele 93 de comune, în municipiul Paşcani şi oraşele Târgu Frumos, Podu Iloaiei şi Hârlău. „Numărul beneficiarilor este de aproape 500 000, dintre care 425 000 locuiesc în mediul rural, aici numărul gospodăriilor individuale fiind de peste 130 000. Estimările indică faptul că, anual, vor fi colectate aproximativ 62 000 de tone de deşeuri menajere. Cea mai mare cantitate, 49 000 de tone, va fi strânsă în recipiente separate şi va fi transportată la staţia de tratare mecano-biologică Ţuţora. Alte 12 000 de tone, produse reciclabile, vor fi procesate la staţia de sortare“, se arată în informarea Consiliului Judeţean.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de cinci ani, valoarea acestuia fiind de 64,6 milioane de lei, fără TVA. Anual, operatorul va plăti Consiliului Judeţean o redevenţă de 183 000 de lei.

„Ţara noastră este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte colectarea selectivă, de aceea acest pas este unul important pentru judeţul nostru şi este nevoie atât de implicarea autorităţilor locale cât şi a fiecărui locuitor. Ne dorim să creştem standardul de viaţă al populaţiei şi să îmbunătăţim calitatea mediului, iar acest lucru îl putem face doar printr-un sistem de management al deşeurilor foarte bine pus la punct”, a afirmat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate a fost înfiinţată în anul 2009 cu scopul de a reglementa, monitoriza şi gestiona serviciul de salubrizare de pe raza unităţilor administrative membre, precum şi de a realiza în comun proiecte de investiţii pentru înfiinţarea, modernizarea sau dezvoltarea sistemelor de utilităţi publice. Membri ai ADIS sunt CJ şi cele 98 de primării din judeţul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite