Cine este Napoleon, ieşeanul reţinut după ce a cumpărat un bebeluş. Bărbatul avea afaceri cu un deputat şi a fost urmărit naţional pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picioare de bebeluş strânse în mână FOTO Shutterstock
Picioare de bebeluş strânse în mână FOTO Shutterstock

Nicuşor Stănescu, zis Napoleon, este condamnat la cinci ani de închisoare pentru o evaziune de 500.000 de euro, însă decizia nu este definitivă. El a derulat în trecut afaceri cu fostul deputat Dragoş Iftimie, ex-preşedinte al FC Vaslui. Stănescu a fost reţinut după ce a cumpărat un copil din Zalău.

Stănescu este originar din localitatea ieşeană Grajduri, comună cunoscută în judeţ pentru comunitatea largă de persoane de etnie romă. La fel ca multe alte persoane din Grajduri, Nicuşor Stănescu a ajuns în vizorul legii pentru evaziune fiscală.

În luna iunie a acestui an, “Napoleon” a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost acuzat de procurorii DIICOT că s-ar fi asociat cu fostul deputat Dragoş Iftimie pentru a înşela statul prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Stănescu ar fi furnizat către societatea parlamentarului sute de chitanţe şi facturi fictive creând statului un prejudiciu estimat la 500.000 de euro. Iftimie a fost şi el condamnat la şaşe ani şi jumătate de închisoare.

Procesul acestora se află în curs de soluţionare la cea de-a doua instanţă, Curtea de Apel Iaşi, având ca următor termen 14 ianuarie.

Nicuşor Stănescu a fost reţinut de DIICOT Sălaj după ce ar fi cumpărat un bebeluş de zece luni de la un bărbat din Zalău. El a fost capturat de autorităţi înainte de a pleca cu minorul înspre Iaşi urmare a unui denunţ făcut de mama sa.
 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite