Cine este medicul din Iaşi suspectat că face parte din reţeaua vaccinurilor „la chiuvetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Prefectura Iaşi
FOTO Prefectura Iaşi

Medicul ieşean care este vizat în acest caz este unul dintre cadrele medicale premiate de prefectul Marian Grigoraş pentru succesul vaccinării. Până la momentul apariţiei acestui articol, medicul nu a putut fi contactat, având telefonul închis.

Procurori şi poliţişti din Neamţ au făcut miercuri,12 ianuarie, mai multe percheziţii în dosarul primelor cazuri de vaccinare falsă descoperite în Moldova, în care este implicat şi cabinetul unui medic de familie din Iaşi. 

 „Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă. 

Potrivit primelor informaţii, sumele oferite în schimbul obţinerii certificatelor au variat între 100 şi 250 de euro. Mai exact, doritorii de vaccin fals dădeau banii, iar vaccinul era golit în chiuvetă, nu în mână. 

La Iaşi, ar fi vorba, potrivit unor surse din zona anchetei, de cabinetul medicului din Ciohorăni -  Daniela Bejan. Un medic premiat de prefect pentru succesul vaccinării.

Daniela Bejan este de mai mulţi ani medic de familie în comuna ieşeană Ciohorăni. Aceasta mai are un punct de lucru în judeţul Neamţ. Nu este clar încă rolul acesteia în dosar, aspectul urmând să fie lămurit în perioada următoare. 

    

Miercuri, 13 ianuarie, au avut loc descinderi pe raza comunei Ciohorăni. Potrivit surselor din comună, poliţiştii au ajuns dimineaţă la dispensarul din sat unde are cabinet şi medicul, au purtat mai multe discuţii, dar nu a fost ridicată nicio persoană, la momentul respectiv, la audieri suplimentare, însă ancheta este în plină desfăşurare. 

 

„Este un medic deosebit”

Oamenii din comună, inclusiv primarul, spun că este greu de crezut că au o părere foarte bună despre medicul Daniela Bejan. 

„Nu mai era nimeni la dispensar când am fost, am aflat că a fost poliţia de la cetăţeni, au făcut o verificare la cabinetul medical al Danielei Bejan. Avem o relaţie foarte bună cu ea din punctul meu de vedere, este un medic deosebit şi chiar cetăţenii din comunitate apreciază activitatea dumneaei, am şi felicitat-o în trecut pentru cum se implică în munca medicală cu cetăţenii. Suntem foarte surprinşi de situaţia asta”, a declarat primarul Ticu Simion pentru „Ziarul de Iaşi”. 

Daniela Bejan a ajuns în atenţia publicului în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, fostul prefect al Iaşului, Marian Grigoraş, a premiat-o pentru numărul foarte mare de persoane pe care le-a vaccinat în cabinet, aproximativ 1.200 de doze administrate.

„A fost o vizită ok, am mers împreună cu primarul, iar doamna doctor a fost încântată de atenţia care i se acordă. Nu am avut nicio suspiciune pentru că, înainte de a da aceste distincţii, am solicitat o verificare sumară - nu în scris, ci informal - de la instituţiile care se ocupă cu aceste aspecte. Am vrut să văd dacă sunt suspiciuni fiindcă apăruseră deja discuţiile despre cazuri cu vaccinare fictivă prin ţară. Am întrebat şi mi s-a spus că nu există nicio suspiciuni la medicii cărora voiam să le acord aceste distincţii pe baza datelor furnizate de la DSP”, a declarat Marian Grigoraş.

Medicul Daniela Bejan nu a putut fi contactat, până la publicarea acestui articol, pentru un punct de vedere în acest caz. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ultima zi de negocieri cu Rusia. „Trebuie să ne pregătim ca Moscova să opteze pentru confruntare“, spune şeful NATO. SUA pregătesc sancţiunile VIDEO

Zeci de percheziţii în Moldova, la medici care dădeau certificate de vaccinare false. Cu ce sume se vindea adeverinţa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite