Cinci probleme de matematică de clasa a III-a prea dificile chiar şi pentru adulţi. Tu ştii să le rezolvi după metodele cerute celor mici la clasă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa a III-a trebuie să rezolve uneori probleme de matematică dificile şi pentru adulţi.  FOTO Shutterstock
Elevii de clasa a III-a trebuie să rezolve uneori probleme de matematică dificile şi pentru adulţi.  FOTO Shutterstock

Cinci probleme de matematică pentru clasa a III-a care îi pun în dificultate chiar şi pe adulţi. Elevii de clasa a III-a au ajuns să studieze acum, în şcolile primare din România, matematica de nivelul clasei a IV-a.

Cinci probleme de matematică pentru clasa a III-a dificile şi pentru adulţi. Rezolvări oferite de un profesor

Profesorii de matematică din România încearcă să trieze din timp elevii din clasele pregătitoare care pot face performanţă la această materie. Dascălii caută să-i pregătească pe elevi pentru concursul "Micii olimpici", adresat copiilor din clasa a IV-a cu probleme care, în mod obişnuit, trebuie predate la clasa a III-a.

Aceste probleme nu se regăsesc, totuşi, în manualele oficiale, aprobate de Ministerul Învăţământului pentru a fi folosite la ore. În schimb, foarte mulţi profesori lucrează la clasă cu manuale alternative, culegeri de matematică, care conţin probleme foarte grele.

Pentru a proba dificultatea problemelor de matematică predate acum la clasa a III-a, am apelat la o profesoară din judeţul Bacău, care ne-a exemplificat cu cinci "mostre".

"Metoda figurativă, fiindcă despre ea este vorba, poate clarifica conţinutul unei probleme, o poate face să pară uşoară. Cu o condiţie: să o fi înţeles cât mai bine, cunoscând cât mai multe nuanţe ale ei, prin aplicarea în cât mai multe situaţii", spun autorii manualului "Aproape totul despre metoda figurativă", din care au fost extrase problemele.

Problema 1:

matematica III

Problema 2:

image
matematica III



Problema 3:

matematica III

Problema 4:

matematica III

Cinci probleme de matematică pentru clasa a III-a dificile şi pentru adulţi

Problema 5:


 

matematica III
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite