Centru de învăţare finanţat de Banca Mondială deschis la Iaşi pentru a reduce abandonul şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În căminele Campusului „Tudor Vladimirescu” va fi deschis joi, 15 noiembrie, un spaţiu dedicat în prinicipal studenţilor politehnişti de anul I.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi inaugurează joi, 15 noiembrie, Centrul de Învăţare REMEDIUM - TUIASI, într-un proiect finanţat cu fonduri asigurate de Banca Mondială.

„Proiectul are durata de trei ani de zile, lucrăm de aproape un an la acest centru modern de învăţare şi timp de doi ani, de acum încolo, se vor desfăşura activităţi remediale, de consiliere şi dezvoltare personală. Ne dorim ca pe măsură ce timpul trece să fie utilizat de un număr cât mai mare de studenţi din primul an, fiindcă miza acestor proiecte de tip ROSE este reducerea abandonului şcolar pentru tinerii din anul I”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi coordonator al proiectului.

Valoarea proiectului a fost de aproximativ 250.000 de euro, cu care s-a amenajat un spaţiu ultra-modern de învăţare la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu” al TUIASI. Acesta este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activităţi dedicate învăţării şi predării, un spaţiu tip sală de lectură, care poate fi folosit şi ca o sală de training şi consiliere în grup, cât şi o sală de consiliere individuală.

Imagine indisponibilă

Spaţiul este dotat cu zece staţii de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare şi desenare, destinate în principal studenţilor de anul I. Există şi o bibliotecă ce conţine publicaţii, cărţi, manuale din străinătate pe domenii precum matematică, mecanică, fizică, existând instalate şi o serie de standuri demonstrative pentru înţelegerea diverselor fenomene fizice.

  

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite