Cele mai mari scandaluri din şcolile ieşene: relaţii amoroase profesor-elevă, sex în baia liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi elevi din Târgu Frumos au fost filmaţi în timp ce făceau sex
Doi elevi din Târgu Frumos au fost filmaţi în timp ce făceau sex

Mai multe scandaluri au măcinat sistenul de învăţământ ieşean în ultimii ani, multe dintre ele ajungând în opinia publică sau chiar a justiţiei.

Un scandal naţional a fost cel al presupusei relaţii amoroase pe care un profesor a avut-o cu eleva sa, de la Colegiul “Octav Băncilă” din oraş. 

Profesorul Ioan Răducea (42 de ani) a fost acuzat în luna mai 2012 de către mama unei eleve de clasa a IX-a că a avut o relaţie amoroasă cu fiica ei.  Femeia susţinea atunci că povestea de dragoste dintre cei doi a ţinut şase luni şi că, pe lângă întâlniri în baruri şi excursii la Piatra Neamţ, profesorul şi eleva ar fi locuit împreună pentru o săptămână, acasă la Răducea.

Mama tinerei a venit şi cu detalii pe care i le-ar fi relatat adolescenta, potrivit cărora profesorul s-ar fi masturbat în faţa ei sau ar fi făcut glume pe seama faptului că eleva avea un sân mai mic şi unul mai mare. 

Răducea, care este divorţat şi are trei copii, a negat permanent acuzaţiile şi a susţinut că doar a ajutat-o pe eleva lui să treacă peste un moment greu, cel cauzat de recăsătoria mamei. 

Ioan Răducea

„Consilierea de care s-a bucurat din partea mea poate că a fost greşit înţeleasă de familie. Eu am fost în casa familiei, am vorbit de toate aceste probleme familiale cu mama, am fost invitat la masă şi avem fotografii împreună”, s-a apărat Răducea. Profesorul a fost dat afară de şefii săi însă a contestat decizia în instanţă iar judecătorii au dispus reintegrarea sa la catedră. 

Un alt scandal cu tentă sexuală a avut loc în februarie 2013, atunci când un filmuleţ în care doi elevi de la Liceul “Ion Neculce” din Târgu făceau sex în toaleta unităţii a fost făcut public. 

Cei doi elevi nu au putut fi însă exmatriculaţi deoarece se aflau la momentul respectiv în ciclul de învăţământ obligatoriu de 10 clase. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite