Cea mai modernă unitate pediatrică de primiri urgențe din țară, aproape finalizată. În ce stadiu sunt lucrările

0
Publicat:

Întreaga regiune a Moldovei va beneficia, în curând, de o unitate pediatrică de primire urgenţe complet renovată la Iași. Astfel, autorităţile judeţene susţin că aceasta va fi cea mai modernă din ţară şi că lucrările se apropie de final.

Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Este vorba despre proiectul „Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași”, pe care Consiliul Judeţean îl implementează în această perioadă. Acesta a fost demarat în luna septembrie a anului 2022, iar investiţia se ridică la aproape 35.000.000 de lei.

În ce stadiu sunt lucrările

Conform autorităţilor, stadiul lucrărilor de la noua Unitate de Primire Urgenţe a ajuns la 80%. Astfel, în acest moment se lucrează la instalaţiile electrice şi la ventilaţie, la platforma betonată pe terasa unde este amenajat heliportul, dar şi la sistemele de balizaj pentru heliport, precum şi la finisajele interioare.

Proiectul prevede ca noua Unitate de Primire Urgenţe să fie extinsă pe 2.358 metri pătraţi. Aceasta va avea demisol, parter şi etaj, iar pe terasă va fi amenajat un heliport. Unitatea de Primire Urgenţe, care va servi unui număr foarte mare de pacienţi, din întreaga regiune a Moldovei, va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie, dar şi cu mobilier modern, la standarde europene.

„Vom avea cea mai modernă unitate din ţară"

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, susţine că noua Unitate de Primire Urgenţe va fi cea mai modernă din ţară.

Nu există prioritate mai mare pentru această administrație județeană decât sănătatea. Facem tot ceea ce putem, la nivel instituțional, pentru a crea condiții cât mai bune. Evident, îmi doresc să nu fie nimeni nevoit să ajungă la spital vreodată, dar pentru situații urgente, neprevăzute, noi trebuie să fim pregătiți cu cele mai bune servicii medicale, în special când vine vorba de sănătatea copiilor noștri. Sunt nerăbdător să finalizăm lucrările la UPU <Sfânta Maria>, moment în care vom avea aici cea mai modernă unitate pediatrică de primiri urgențe din țară, pentru a asigura tot sprijinul medical micilor pacienți”, a precizat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite