Ce spune despre oameni modul în care li se toceşte încălţămintea. Nevoi inconştiente reflectate în talpa pantofului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Modul în care interacţionăm şi ne raportăm la lumea exterioară arată trăsături majore ale personalităţii noastre.

Specialiştii în analiză comportamentală fac legături între modul în care mergem şi trăsături de personalitate. Psihologul Joseph Messinger explică, în „Dicţionar ilustrat al gesturilor“, ce spune despre noi modul în care se tocesc tălpile pantofilor.  Astfel, atunci când se rod marginile exterioare ale tălpilor, puteam avea de-a face cu o persoană cu „un caracter dificil“  sau foarte combativă. „Este un mod de uzare a pantofilor tipic pentru cowboy“, scrie psihologul.

Totodată, tocirea părţii din spate a tălpilor arată că „persoana observată este mai degrabă influenţabilă, iar de aici vine şi nevoia inconştientă de a-şi înfrâna mersul, folosindu-se de partea din spate a tocurilor“. Pe de altă parte, „tocirea părţii interioare a tălpilor arată un individ timid şi/sau interiorizat. Apropierea genunchilor în timpul mersului duce la uzarea părţii interioare a tălpilor“.

Acelaşi psiholog punctează şi faptul că „modul în care mergem este strâns legat de personalitatea de bază. Poate fi influenţat de contex, dar variaţiile nu intervin decât în privinţa vitezei şi a paşilor. Mersul unui individ este unic, în măsura în care este liber de orice piedică, de orice uniformizare sau de orice constrângere“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite