Ce măsuri de prim-ajutor putem acorda păsărilor care suferă din cauza gerului. Când ar trebui eliberate zburătoarele dacă decideţi să le luaţi în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasăre învelită FOTO Facebook SOR- Laura Smaranda
Pasăre învelită FOTO Facebook SOR- Laura Smaranda

În contextul vremii reci din ultimele zile, reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române au prezentat câteva recomandări în situaţia în care găsim o pasăre îngheţată.

Specialiştii recomandă să nu hrănim pasărea cu forţa, ci este indicat ca în primul rând să-i asigurăm confort termic. „Nu îi daţi hrană cu forţa. Când SMURD-ul intervine, nu îi oferă accidentatului un burger şi o cola. Puneţi pasărea într-o cutie de carton, cu şerveţele de hârtie sub ea, la temperatura camerei“, sunt primele recomandări oferite pe pagina de Facebook a Societăţii Ornitologice Române. În cazul în care a fost lovită, prezintă sânge pe cioc sau are vreo aripă ruptă, este indicat să sunăm la un medic veterinar.

Totodată, se recomandă să aflăm ce specie este pentru a şti ce hrană să-i oferim. „În funcţie de specie, puteţi procura hrana ideală pentru ea. Viermuşii pentru pescuit sunt ideali pentru insectivore, merele pentru sturzi, carnea crudă pentru răpitoare“, spun specialiştii. O altă recomandare este să-i asiguraţi apă, iar după ce se revigorează, trebuie eliberată, „dar nu pe seară, ci dimineaţa sau în jurul prânzului“.

Citeşte şi:

Cum să-ţi dai seama că prietenul tău necuvântător are nevoie de o vizită urgentă la medicul veterinar

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite