Ce le-au pregătit oamenii legii pelerinilor care vin la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culoarul unic de la Sfânta Parascheva
Culoarul unic de la Sfânta Parascheva

Jandarmeria şi structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie au mobilizat pentru acest an importante forţe de ordine. Oamenii legii vor asigura liniştea oraşului, atât îmbrăcaţi în uniforme, cât şi în haine civile pentru a-i putea prinde mai uşor în flagrant pe răufăcători.

350 de jandarmi din judeţul Bacău şi alţi 150 din Târgu Mureş vor fi aduşi la Iaşi pentru a asigura siguranţa pelerinilor care vor sta la rând pentru a se închina la Moaştele Sfintei Parascheva şi la Moaştele Sfântului Policarp, ce vor fi aduse din Grecia. O sută de jandarmi de la Inspectoratul din Iaşi vor avea misiunea de a supraveghea toate manifestările care se vor petrece pe parcursul desfăşurării Sărbătorilor Iaşiului.

Citeşte şi: Trenuri suplimentare pentru pelerinii care vor veni la Sărbătoarea Sfintei Parascheva

Alături de aceştia, dă asigurări şeful Poliţiei Iaşi, comisarul Ioan Scripniciuc, zilnic 260 de poliţişti de la structurile inspectoratului ieşean, vor fi pe străzi. „Se vor desfăşlura activităţi de prevenire a actelor de cerşetorie, de prindere a hoţilor de buzunare, dar şi de fluidizare a traficului rutier pe căile de acces spre Catedrala Mitropolitană", a precizat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

image

Moaştele Sfântului Policarp, Episcopul Smirnei, vor fi aduse la Iaşi

În sprijinul colegilor vor fi mobilizaţi şi 160 de agenţi din cadrul Poliţiei Locale. Aceştia vor avea atribuţii atât pe linia asigurării ordinei publice, cât şi de fluidizare a traficului rutier.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Iaşi, anul acesta sunt aşteptaţi aproximativ 500.000 de credincioşi.

Spectacole de dans la Sărbătorile Iaşiului. Vezi programul manifestărilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite