Câteva sute de ieşeni au participat la slujba oficiată de Bobotează. Mitropolia a pregătit pentru credincioşi 12.000 de litri de apă sfinţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boboteaza a adunat în curtea Catedralei Mitropolitane de la Iaşi mai puţin de o mie de credincioşi. Cele câteva sute de ieşeni au putut lua Agheasma Mare din 12 butoaie pregătite de mitropolie.

Slujba religioasă oficiată cu ocazia Iordanului a început de la ora 06.30 şi s-a finalizat la amiază, după ora 12.00.

La primele ore ale dimineţii, în Catedrala Mitropolitană, a fost rostite rugăciunile Miezonopticii şi ale Utreniei. Începând cu ora 09.30, soborul preoţesc în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie. Înaltul prelat, însoţit de un sobor de 10 preoţi, a ţinut slujba de sfinţire a Agheasmei Mari în faţa Mitropoliei.

Reprezentanţii acesteia au pregătit 12 butoaie a câte 1.000 de litri cu apă pentru credincioşii care vor să păstreze agheasmă peste an. Preoţii ieşeni au precizat că, în cazul în care Agheasma Mare din cele 12 butoaie se va termina, în cursul zilei se va mai fi sfinţi o altă cantitate de apă, astfel încât agheasma să ajungă la toată lumea.

Mitropolia a pregătit pentru Bobotează şi 5.000 de sticle de 0.5 l goale, care au fost împărţite credincioşilor care nu au venit cu sticle de acasă. Numărul credincioşilor a crescut odată ce soborul preoţesc a ieşit din catedrală să sfinţească apa din butoaie, dar nu a depăşit o mie. Crucea de Bobotează de la Iaşi a fost împodobită cu cetină de brad şi flori.

 

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite