Cât vor plăti ieşenii la căldură în această iarnă. Autorităţile se laudă că nu au majorat tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigacaloria nu s-a scumpit în această iarnă FOTO: Arhivă
Gigacaloria nu s-a scumpit în această iarnă FOTO: Arhivă

La Iaşi, preţul gigacaloriei pentru populaţie este 265 de lei, la fel ca în decembrie 2011. În prezent, la Iaşi sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat 32.000 de apartamente, dar şi o mie de agenţi economici.

Facturile la încălzire reprezintă una dintre  principalele griji ale ppopulaţiei pe timp de iarnă. La Iaşi, preţul la gigacalorie nu s-a modifiicat de patru ierni, iar autorităţile dau asigurări că vor încerca să menţă acest tarif şi iarna viitoare. 

''Noi am păstrat acelaşi preţ din decembrie 2011 şi nici anul acesta, nici anul viitor nu îl vom schimba. De sâmbătă chiar s-a început furnizarea căldurii'', spune Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iasi SA.

Deşi în luna aprilie a acestui an, consilierii locali au aprobat un nou tarif de furnizare a gigacaloriei, de 346 de lei, majorarea nu afectează populaţia întrucât Primăria acoperă diferenţa de cost prin subvenţii. Pentru marii consumatori, preţul gigacaloriei ajunge la 345,95 lei. În plus, anul trecut, la Iaşi, 8.500 dintre locatari au primit ajutoare pentru încălzirea locuinţei. 

Vă mai recomandăm:

Demers secret în sistemul de termoficare. Gigacaloria se scumpeşte la Iaşi până la sfârşitul iernii 2014-2015 cu minim 5%https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/demers-secret-in-sistemul-de-termoficare-1590750.html

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite