Care este starea poliţistului înjunghiat în centrul Iaşiului. Investigaţiile medicale au evidenţiat leziuni cerebrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul înjunghiat duminică în centrul Iaşiului se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Poliţistul înjunghiat duminică, 28 ianuarie, în faţa Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi se află internat la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din municipiu, pentru tratare plăgii înjunghiate la nivelul capului. 

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea victimei este stabilă. Momentan, poliţistul nu necesită o intervenţie chirurgicală, după cum au precizat medicii. 

„Pacientul este internat în stare stabilă, pe salon. Examenul de computer tomograf a evidenţiat o serie de leziuni cranio-cerebrale stabile, care nu necesită operaţie în acest moment, dar care trebuie ţinute sub observaţie, cu tratament specific. În acest moment, pacientul urmează tratament profilactic pentru complicaţii care pot să apară la astfel de leziuni“, a subliniat dr. Florin Grămadă, medic primar neurochirurg, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie. 

Poliţistul rănit a ajuns la spital cu două plăgi înjunghiate duminică dimineaţa, în jurul orei 05.00. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost consultat, iniţial, de medicii din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Poliţistul a fost tăiat cu un cuţit de un bărbat cu care intrase în conflict într-un club din zona centrală a oraşului. Potrivit unor informaţii, poliţistul a plecat de la locul incidentului spre Spitalul „Sfântul Spiridon”, fiind acostat în apropiere de unitatea sanitară de o altă persoană, apropiată primului agresor, şi lovit în zona feţei.

 „Pacientul a ajuns în UPU cu o plagă înjunghiată în regiunea deltoidiană stângă şi tempo-parietal stângă, respectiv cu o fractură de piramidă nazală. După evaluare, pacientul a fost transferat pentru investigaţii suplimentare la Spitalul de Neurochirurgie”, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Cazul a fost preluat în anchetă proprie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, fiind efectuate cercetări pentru tentativă la omor. 

Citeşte şi:

Un poliţist a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit în cap cu o sabie de un traficant de droguri în timpul unei percheziţii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite