Biki, cățelul călător din Iași care adoră să se plimbe cu autobuzul. Aventura patrupedului

0
0

Aventura lui Biki, cățelul călător din Iași, a început la 24 de kilometri de Iași. Animalul a urcat singur într-un autobuz, a mers cu el, a coborât și a urcat în altul, care l-a adus până în centrul Iașului.

Biki, în autobuz  FOTO Captură de ecran/Compania de Transport Public Iași
Biki, în autobuz FOTO Captură de ecran/Compania de Transport Public Iași

Aventura lui Biki, cățelul călător din Iași, a început într-o localitate aflată la 24 de kilometri de Iași. Animalul a urcat singur într-un autobuz public, a mers până la un anumit punct cu acel autobuz, după care a coborât și, fără să se teamă, a urcat în altul, care l-a adus până în centrul Iașului.

Patrupedul a fost văzut și filmat de oamenii care circulau cu mijloacele de transport în comun. Aceștia nu au fost deranjați de prezența micuțului călător, ci din contră. De când a transformat linia de transport în comun în propria casă, Biki s-a bucurat de numeroase mângâieri din partea trecătorilor, care nu au cum să-l ignore. Uneori, aceștia îi dau și de mâncare patrupedului explorator, care părea foarte încântat de aventura sa.

Nici reprezentanții Companiei de Transport Public Iași nu sunt deranjați, deși au avut parte atâtea zile de un călător fără bilet. Nu s-au supărat nici controlorii, semn că Biki i-a cucerit pe ieșeni.

Chiar dacă multă lume a crezut ca Biki este un cățel al străzii, acesta nu este nici pe departe adevărul. Micuțul câine are stăpâni, proprietarii nu sunt însă îngrijorați atunci când câinele dispare, pentru că mereu se întoarce acasă. Totuși, este prima dată când patrupedul a plecat în expediție pentru mai multe zile.

Femeia şi-a recunoscut imediat câinele şi s-a dus să îl ia înapoi acasă. Potrivit acesteia, animalul este din fire foarte curios, şi era obişnuit să călătorească în maşină sau cu autobuzul”, spun reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Acum, la final de aventură, știm ceva sigur cu toții: patrupedului îi place să se plimbe, însă nu pe jos, ci cu autobuzul.

Reguli de conduită în mijloacele de transport public

Comportamentul nostru în mijloacele de transport în comun, autobuz, tramvai, troleibuz, trebuie să se supună unor stricte reguli de politețe.

Mai mult decât atât, Compania de Transport Public Iași a făcut public un regulament de conduită în mijloacele de transport public din Iași.

Pe lângă regulile de bază, cum ar fi să validezi biletul imediat după urcarea în mijlocul de transport sau să nu staţionezi în dreptul uşilor după ce urci, pentru a nu le bloca, CTP Iași roagă călătorii să nu fie însoţiți de câini fără botniţă şi lesă. 

Cazul lui Biki a fost însă unul aparte. Asta pentru că, în primul rând, a urcat singur în autobuz, fără stăpân. 

Fiecare călătorie depinde de atitudinea noastră", spun reprezentanții CTP Iași.

Ultimele călătorii pe străzile din Iași parcă au adus zâmbete călătorilor, mai ales că printre ei se afla un patruped care aștepta cuminte următorul autobuz. 

Cu picioare scurte, o față care înduioșează pe oricine și o codiță din care dă de fiecare dată când cineva îi acordă atenție, Biki i-a cucerit pe ieșeni.

Acum se află acasă, la 24 de kilometri distanță de municipiul Iași. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite