„Bebe Sexologul” a fost concediat de la Universitatea de Medicină din Iaşi pentru abateri disciplinare repetate

0
0
Vasile „Bebe" Mihăescu FOTO Arhivă Adevărul
Vasile „Bebe" Mihăescu FOTO Arhivă Adevărul

Vasile Mihăescu, psihologul care şi-a câştigat notorietatea în urma apariţiilor la Acasă TV, în emisiunea "De 3 x Femeie" a Mihaelei Tatu, se află de mai mult timp într-un conflict dur cu rectoratul Universităţii de Medicină din Iaşi, tranşat în favoarea celor din urmă.

Comisia de Disciplină a Universităţii de Medicină "Gr. T. Popa" din Iaşi a decis să-i desfacă contractul de muncă lui Vasile Mihăescu, angajat ca şi conferenţiar la instituţia de învăţământ din Capitala Moldovei, unde preda cursul de "Ştiinţele comportamentului". 

Decanul Facultăţii de Medicină, Doina Azoicăi, susţine că a primit mai multe reclamaţii în ultima perioadă din partea studenţilor, potrivit cărora Vasile Mihăescu a absentat în repetate rânduri de la cursurile pe care trebuia să le predea. Azoicăi susţine că luat decizia desfacerii contractului de muncă din cauza abaterilor repetate.

La începutul anului 2012, Mihăescu a fost chemat în faţa Comisiei de Etică a universităţii pentru a-şi justifica ieşirile publice repetate îndreptate împotriva conducerii. Mihăescu a opiniat în cadrul conferinţelor susţinute că rectorul Vasile Astărăstoae este printre principalii vinovaţi ai crizei cadrelor medicale şi că acesta ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de şef al Colegiului Medicilor. „Este o criză de modele în Universitatea de Medicină şi Farmacie. Tinerii ne pleacă din România, studenţii care devin medici pleacă pentru că nu mai au modele care să le garanteze succesul în cazul în care le vor urma. Domnul rector, aşa-zis model, nu ştie care sunt profesorii aleşi de studenţi drept «profesori Bologna». Noi, ca modele în funcţii de conduceer avem modelul Astărăstoae şi modelul Azoicăi. Profesorul care este complice cu infractorul nu poate fi un model bun. Ar trebui ca un rector de moralitate să-şi depună întâi demisia de onoare din funcţia de rector şi apoi să candideze la alte funcţii", a opinat Vasile Mihăescu.

În august 2012, Bebe Mihăescu a fost sancţionat cu reducerea salariului pe o perioadă de trei luni pentru că ar fi aruncat la coş lucrările a 18 studenţi de la disciplina "Ştiinţele comportamentului". Studenţii au reclamat conducerii că profesorul a refuzat să le recorecteze tezele. 

Conferenţiarul a contestat atunci sancţiunea aplicată de conducerea UMF la Tribunalul Iaşi şi a cerut anularea ei. „Prin această atitudine, pe care o adoptă conducerea UMF, se doreşte îndepărtarea mea din mediul academic, urmându-se atingerea reputaţiei mele profesionale. Nu este prima oară când prin diverse acţiune netemeinice se încearcă acest lucru, dovadă litigiile pe care le-am avut cu această instituţie de învăţământ de-a lungul timpului şi care au finalizate în favoarea mea", a precizat atunci sexologul Bebe Mihăescu, în plângerea adresată Tribunalului Iaşi. Primul termen al procesului a fost pe data de 13 martie 2013.

Pe de altă parte, şeful UMF, Vasile Astărăstoae, i-a răspuns mereu pe un ton la fel de dur. „De sexologul Bebe Mihăescu nu mai pot eu, de acest «de trei ori femeie»", a comentat rectorul la acuzaţiile lui Mihăescu.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri