Bărbatul care a rămas lefter în urma unui divorț. Cum a ajuns la 60 de ani să trăiască din mila oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căsnicie încheiată în sărăcie! Un bărbat din comuna Bârnova, județul Iași a rămas singur pe lume și fără niciun ban în urma procesului de divorț. Și cum un necaz nu vine niciodată singur, omul a fost tras pe sfoară chiar de propriul său nepot.

Bărbatul din Bârnova locuiește într-o rulotă FOTO Captură video
Bărbatul din Bârnova locuiește într-o rulotă FOTO Captură video

După ani de muncă și o viață fericită și împlinită, alături de soție, Viorel Crihan a pierdut totul. La vârsta de 60 de ani, bărbatul care a fost cândva un electrician respectat a ajuns să trăiască din mila oamenilor.

Lovit de necazuri, în urma divorțului

Când s-a despărțit de fosta soție, cei doi au convenit să vândă tot ce agonisiseră împreună. Din banii primiți în urma partajului, ieșeanul a început să își contruiască o casă, pe care nu a mai reușit să o termine.

Pentru o perioadă se mutase în casa ce a aparținut bunicilor săi, dar soarta cumplită a făcut ca aceasta să fie mistuită de un incendiu, iar bărbatul să rămână astfel și fără actele de proprietate.

Mi-am construit o casă pe terenul bunicilor din partea mamei, lângă casa bătrânească, după ce mi-am petrecut mai bine de jumătate de viață pe Sărărie, unde am avut proprietatea mea”, a povestit Viorel Crihan, cu ochii în lacrimi, pentru BZI.

Bărbatul a făcut greșeala de a se încrede în propriul său nepot, care i-a propus un schimb: locuința sa nefinalizată pentru un apartament. După ce i-a făcut actele nepotului, acesta l-a mutat pe Viorel într-o rulotă, unde trăiește și în prezent.

Condițiie în care trăiește bătrânul FOTO BZI
Condițiie în care trăiește bătrânul FOTO BZI

Vârstnicul nu are pe nimeni alături, în afară de vecini, care îl mai ajută uneori la treburile gospodărești.

Bătrânul locuiește într-o rulotă

De mai bine de opt ani, bărtânul trăiește la limita subzistenței, în respectiva rulotă. Are o fetiță despre care nu mai știe aproape nimic de pe vremea când avea doar șase ani, doar că, în prezent, este medic rezident la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași.

Singura sa avere ce i-a rămas sunt cele circa 200 de carți, dintr-o bibliotecă ce susține că ar fi fost, cândva, mult mai numeroasă. Dacă pe timpul verii se mai poate bucura de lumina soarelui și compania unei lecturi, pe timpul iernii, bărbatul îndură un frig crâncen. Rulota în care trăiește este ticsită de pături pentru a se putea încălzi.

Mai dau drumul la aragaz când am bani de butelie, și se mai încălzește. Pun apă într-o oală cu capac, mai menţii cât de cât temperatura.”, spune bătrânul.

Păturile cu care bărbatul se încălzește, pe timp de iarnă FOTO BZI
Păturile cu care bărbatul se încălzește, pe timp de iarnă FOTO BZI

Drama bătrânului a ajuns și la urechile consilierului local George Tincu, care s-a oferit să îl ajute să își refacă actele.

Vrem să-l ajutăm și să-i oferim toată susținerea pentru a reuși să-și facă actele. Ulterior va merge la notariat și după ce va intra în posesia documentelor necesare este posibil să-și poată recupera proprietatea. Încă nu știm, dar urmează să parcurgem toți pașii necesari împreună cu domnul Viorel Crihan., a afirmat consilierul local din Bârnova.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite