Bărbat mort după ce a prăşit în soare. Canicula a făcut ravagii la Iaşi: o altă persoană a ajuns în comă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii atrag atenţia că vremea caniculară asociată cu neatenţia oamenilor poate fi fatală. Un bărbat din judeţul Iaşi şi-a pierdut viaţa din cauză că a lucrat în câmp, expus la soare, mai multe ore.

Un bărbat din judeţul Iaşi a murit din cauza căldurii şi altul se află internat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Potrivit medicilor, cei doi bărbaţi nu au ţinut cont de atenţionările meteorologilor şi nici de recomandările specialiştilor care au arătat că, în zilele toride, expunerea prelungită la soare poate fi fatală. 

Bărbatul decedat şi-a pierdut viaţa vineri, 4 august. Victima a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu o temperatură centrală de 42 de grade Celsius. Bărbatul a fost găsită inconştient pe raza comunei Mogoşeşti. 

Nişte săteni care se deplasau cu o căruţă prin zonă l-au găsit căzut, pe câmp. Oamenii au oprit o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi care a transportat pacientul la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Potrivit urgentiştilor, în cursul evaluării, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

„Bărbatul necunoscut, în vârstă de aproximativ 50 de ani, lucra pe câmp, la Mogoşeşti. A fost găsit inconştient de nişte căruţaşi care au oprit o ambulanţă SAJ. Bărbatul prezenta convulsii prelungite şi când a ajuns în UPU avea o temperatură centrală de 42 de grade Celsius. Pacientul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare. A fost anunţată Poliţia şi Medicina Legală”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. 

Celălalt pacient, care a ajuns la rândul său în UPU cu hipertermie, avea o temperatură de 42 de grade Celsius în momentul preluării de urgentişti. Bărbatul a fost preluat de paramedicii SMURD tot din câmp, de pe raza comunei Vlădeni. Potrivit medicilor, pacientul a ajuns la spital cu complicaţii renale şi hepatice severe. În prezent, pacientul este internat în comă profundă, în clinica de medicină internă de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. „Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, lucra pe câmp şi a ajuns în UPU cu hipertermie, cu 42 de grade Celsius.  Pacientul este internat în stare de comă profundă în clinica medicală”, a mai completat şefa UPU-SMURD.  

În ultimele zile caniculare, în UPU, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, au ajuns mai mulţi ieşeni cu lipotimii şi stări influenţate de temperaturile de afară. Pentru prevenirea incidentelor, în zilele caniculare, medicii recomandă să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00-18.00. 

Citeşte şi:

Cum ucide canicula. Medic: „Noi nu suntem făcuţi să funcţionăm la temperaturi de peste 40 de grade Celsius“

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri